Ιφιγένεια Τζόλα – Γη της Ελιάς: «Είμαι υγιής, έγραφαν ότι έχω νευρική ανορεξία»

Η “Βασιλική” από τη Γη της Ελιάς, Ιφιγένεια Τζόλα, μίλησε στο περιοδικό “You” και μεταξύ όσων είπε, αναφέρθηκε στις τοξικές συμπεριφορές που έχει συναντήσει στον χώρο της υποκριτικής αλλά και στα αρνητικά σχόλια που έχει κατά καιρούς ακούσει για τα κιλά της.

Διάβασε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω:

Είσαι από 8 χρονών στον χώρο, έχεις συναντήσει τοξικούς ανθρώπους;

Στις συνεργασίες μου μέχρις στιγμής είμαι τυχερή, δεν έχω συναντήσει τοξικές συμπεριφορές. Όμως στις πρώτες μου δουλειές αντιλήφθηκα αλλαγές στις συμπεριφορές κυρίως των συμμαθητών μου. Κάποια παιδάκια ήθελαν να με κάνουν παρέα, ενώ δεν με έκαναν και κάποια άλλα που με έκαναν σταμάτησαν να μου μιλάνε!

Έτσι κατάλαβα από μικρή ποιοι ήταν πραγματικά οι φίλοι που είχαν χαρεί με τη χαρά μου και ότι το σχολείο είναι μια μικρή κοινωνία, καθρέφτης μιας μεγαλύτερη και ότι θα έπρεπε με προσοχή να επιλέγω ποιους θα έχω κοντά μου και ποιους θα απομακρύνω.

Επειδή μιλήσαμε για τοξικότητα προηγουμένως και επειδή είσαι αρκετά ενεργή στα social, έχεις διαβάσει μήνυμα που να σε έχει επηρεάσει;

Δέχομαι πολλά σχόλια στα social, τα περισσότερα θετικά. Στην αρχή, βέβαια, για μικρό χρονικό διάστημα με είχαν επηρεάσει κάποια αρνητικά σχόλια που μιλούσαν για τον σωματότυπο και τα κιλά μου. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί δεν έλεγαν για τη δουλειά μου αλλά για το βάρος μου, μερικά σχόλια μάλιστα είχαν ξεφύγει.

Έγραφαν ότι έχω πρόβλημα υγείας και ότι δεν θα έπρεπε να είμαι πρότυπο για τα νέα κορίτσια. Στεναχωρήθηκα όταν σκέφτηκα ότι πιθανό να και να υπάρχουν πολλές κοπέλες που περνάνε το ίδιο και δεν έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν όπως εγώ. Θυμάμαι ένα άρθρο, βασισμένο σε σχόλιο που μου είχαν γράψει που έλεγε ότι έχω νευρική ανορεξία και έχω να πω το εξής: “κορίτσια αγαπήστε τον εαυτό σας”.

Εγώ είμαι υγιής και θεωρώ τραγικό το 2023, μετά από άπειρες συζητήσεις που έχουν γίνει να υπάρχει ακόμα το body shaming σε τέτοιο μεγάλο βαθμό που να επηρεάζει αρνητικά κάποιους.

Φωτογραφίες αρχείου: Πέτρος Χόντος για το TLIFE

Read More

And More