Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Τα μοναχικά χρόνια στην Αμερική, ο λόγος που επέστρεψε στην Ελλάδα, το GNTM και ο Κωνσταντίνος Αργυρός!

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου, η «σκληρή» κριτής του Greece’s Next Top Model και ένα από τα ελάχιστα διεθνή μοντέλα με καταγωγή από την Ελλάδα, παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Omikron της Κύπρου και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας παράλληλα μια εξομολόγηση από καρδιάς.

Πώς ήταν τα 6 χρόνια που πέρασες στη Νέα Υόρκη; Μοναχικά;

Τους τρεις πρώτους μήνες, ναι. Ήταν δύσκολα. Μετά με απορρόφησε η δουλειά, όμως η Νέα Υόρκη είχε και ελληνική κοινότητα, οπότε δεν μου έλειψε η γλώσσα, ούτε οι παρέες. Ανά πάσα ώρα και στιγμή ένιωθα Ελληνίδα. Έκανα φίλους εκεί, τους οποίους κρατώ μέχρι και σήμερα.

Γιατί επέστρεψες στην Ελλάδα;

Είχα ένα μικρό θέμα υγείας πέρσι τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο, αποφάσισα να μοιράζω τον χρόνο μου ανάμεσα σε Αμερική και Ελλάδα. Μου έλειψαν πολύ οι δικοί μου άνθρωποι, η οικογένειά μου. Με στεναχώρησε η απόσταση που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια και πλέον, όλο αυτό με πήγαινε πίσω. Ήρθα στην Ελλάδα, έγινα καλά και έπεσα με τα μούτρα στους δικούς μου ανθρώπους.

Το «Greece’s Next Top Model» πώς προέκυψε;

Ήταν καρμικό εντελώς! Πριν από ενάμιση χρόνο, είχα ακούσει μία φήμη ότι θα γινόταν ξανά το παιχνίδι αυτό και πήρα την Έλενα Χριστοπούλου να της πω ότι «έχω την αίσθηση πως εγώ θα είμαι σε αυτό το show». «Δεν έχω ακούσει κάτι, δεν νομίζω να γίνει, αλλά ok», μου απάντησε. Τελικά, με πήρε τηλέφωνο και μου το ανακοίνωσε. Μου έγινε η πρόταση και το σκέφτηκα. Εγώ σκεφτόμουν να φύγω ξανά στην Αμερική και να έρθω πιο μετά πίσω. Αλλά αποφάσισα να το κάνω. Και δικαιώθηκα για την επιλογή μου!

Κάνοντας αυτοκριτική, συμπέρανες ποτέ ότι υπήρξες περισσότερο σκληρή με κάποια κοπέλα που ήρθε στο παιχνίδι αυτό;

Σαφώς και υπήρξα πιο σκληρή, ίσως και λίγο άδικη από όσο θα έπρεπε. Όπως επίσης, υπήρξα περισσότερο επιεικής και μαλθακή σε κάποιες κριτικές μου. Γενικά, όμως, είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου. Είμαι καλή επαγγελματίας και προσπαθώ να εξηγήσω στα κορίτσια που, είτε έρχονται με εριστική συμπεριφορά, είτε έχουν λάθος εκτίμηση για τον χώρο, ότι έξω τα πράγματα είναι πολύ σκληρά. Θα βγουν από το παιχνίδι και θα απογοητευτούν πολύ! Εγώ δυσκολεύτηκα, απογοητεύτηκα, πέρασα άσχημα, «έπεσα» ψυχολογικά κι έχω την ευκαιρία να προστατεύσω κάποια κορίτσια. Κι αυτό κάνω. Ο χώρος μας είναι πολύ σκληρός! Αντιλαμβάνομαι ότι βγαίνω σκληρή προς τα έξω, όμως η πρόθεσή μου είναι καλή.

Σχολιάστηκε πάντως πολύ η φράση που είχες πει στη Βίκυ Καγιά, ότι «εσύ είσαι άλλη δεκαετία κι εγώ άλλη». Πολλοί το θεώρησαν αγένεια εκ μέρους σου. Τι απαντάς;

Θα σου πω τι έγινε. Δεν είπα κάτι λάθος και η Βίκυ δεν παρεξηγήθηκε, διότι είχα δίκιο. Η Βίκυ είναι μεγαλύτερη, έχει περισσότερη εμπειρία, έζησε κάποια πράγματα πριν από εμένα. Πού είναι το κακό και η προσβολή; Κι εγώ δεν ξέρω κάποια πράγματα που γινόντουσαν τότε, αλλά γνωρίζω το τι συμβαίνει στο modelling τώρα. Είμαστε τέσσερις άνθρωποι πολύ διαφορετικοί στην επιτροπή και πολλές φορές, διαφωνούμε. Αν ήταν μόνο ένας, δεν θα υπήρχε καμία διαφωνία.

Πολλές κριτικές, ακόμα και σχόλια του κόσμου στα social media, λένε πως φέρεσαι λες και τα ξέρεις όλα κι έχεις άποψη για τα πάντα. Βλέποντας το παιχνίδι, το πιστεύεις αυτό για σένα;

Κοίτα, όταν λέω σε μία κοπέλα «α, κάνεις κι εσύ το τάδε άθλημα! Το έχω κάνει κι εγώ», δεν το λέω για να το απαξιώσω, αλλά για να σπάσει ο πάγος και να ανοίξω μία συζήτηση. Να έρθουμε πιο κοντά και να νιώσουμε οικεία. Σαφώς και δεν τα ξέρω όλα, ούτε συμπεριφέρομαι έτσι. Δεν πιστεύω ότι με παρεξηγεί ο κόσμος, αλλά και κάποιοι να με παρεξηγούν, δεν με πειράζει. Αλήθεια όμως! Μπορεί να φαίνομαι και εγωκεντρική, κάποιες φορές, αλλά ο κόσμος δεν με γνωρίζει καθόλου και οι περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν με βάση τα φαινόμενα. Ε, λοιπόν, κάποιες φορές τα φαινόμενα απατούν.

Αλήθεια, θες να κάνεις οικογένεια;

Ναι, θα ήθελα να συνδυάσω τη δουλειά μου με την οικογένεια και να γίνω superwoman (χαμογελά). Θαυμάζω τις γυναίκες που κάνουν καριέρα, αλλά είναι δίπλα στα παιδιά τους. Εννοείται πως θέλω να παντρευτώ και να γίνω μητέρα. Είμαι παραδοσιακή γυναίκα: Καθαρίζω, μαγειρεύω, κάνω δουλειές, δεν έχω πρόβλημα. Μου αρέσει επίσης να φτιάχνω γλυκά και μπισκότα!

Είσαι παιδί των σχέσεων;

Μόνο των σχέσεων είμαι! Οτιδήποτε άλλο δεν με αφορά.

Και πώς συνδυάζεις το modelling και τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, με μία σχέση;

Όχι πάντα εύκολα, αλλά αν υπάρχει καλή θέληση όλα γίνονται. Προσπάθεια χρειάζεται και αμοιβαιότητα. Όπως σου είπα, είμαι πολύ ειλικρινής ως άνθρωπος. Προτιμώ να μου πεις «αυτή τη βδομάδα, δεν θέλω ούτε να σε βλέπω. Φύγε!» κι εκεί θα σου πω «μπράβο, είσαι μάγκας. Θα τα πούμε από βδομάδας». Θα το εκτιμήσω περισσότερο αυτό, από το να με αποφύγεις με ανόητες δικαιολογίες. Είμαι straight ως άνθρωπος.

Δεν μπορώ να μη σε ρωτήσω, για τη σχέση και τον χωρισμό σου με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Ισχύει ότι δεν είστε πλέον μαζί;

Δεν έχω να πω τίποτα πάνω σε αυτό. Με βλέπετε, εκτίθεμαι, σου μιλάω για όλη μου τη ζωή, δεν έχω πρόβλημα. Όμως, σας παρακαλώ, να μου επιτρέψετε τα προσωπικά μου να τα κρατήσω μόνο για μένα! Δεν έχω να κρύψω κάτι άλλο από τον κόσμο. Μόνο μία προσωπική ζωή θέλω να έχω για μένα και μόνο, μακριά από τα φώτα και τη δημοσιότητα.

Read More

And More