Ψαροκροκέτες σολομού

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά fish cakes με σολομό και λαχανικά

Συστατικά

  • 1 πατάτα και 1 γλυκοπατάτα
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σέλερι και 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρο και σκόρδο
  • 1/4 φλ. βρώμη
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο νερό, βάλε το σολομό σε ένα τηγάνι με το γάλα να βράσει για πέντε λεπτά και όταν ετοιμαστεί κράτα το γάλα για αργότερα.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε το σέλερι, το καρότο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον κόλιανδρο με αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και μπούκοβο.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψε τις βρασμένες πατάτες με το γάλα, το αλεύρι και το αυγό μέχρι να έχεις έναν πουρέ.
  • “Σπάσε” το σολομό σε κομμάτια και ανακάτεψέ τον καλά με τα λαχανικά και τον πουρέ.
  • Σχημάτισε πλακέ κεφτεδάκια με το μείγμα και τοποθέτησέ τους σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μία φορά στη μέση του ψησίματος.
  • Σέρβιρε με μαγιονέζα αρωματισμένη με σκόρδο και κόλιανδρο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164