Ψαροκροκέτες σολομού

1h 15'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά fish cakes με σολομό και λαχανικά

Συστατικά

  • 1 πατάτα και 1 γλυκοπατάτα
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 φλ. γάλα
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 σέλερι και 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρο και σκόρδο
  • 1/4 φλ. βρώμη
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Βράσε τις πατάτες σε μπόλικο νερό, βάλε το σολομό σε ένα τηγάνι με το γάλα να βράσει για πέντε λεπτά και όταν ετοιμαστεί κράτα το γάλα για αργότερα.
  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι και τσιγάρισε το σέλερι, το καρότο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τον κόλιανδρο με αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο και μπούκοβο.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακάτεψε τις βρασμένες πατάτες με το γάλα, το αλεύρι και το αυγό μέχρι να έχεις έναν πουρέ.
  • “Σπάσε” το σολομό σε κομμάτια και ανακάτεψέ τον καλά με τα λαχανικά και τον πουρέ.
  • Σχημάτισε πλακέ κεφτεδάκια με το μείγμα και τοποθέτησέ τους σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια μία φορά στη μέση του ψησίματος.
  • Σέρβιρε με μαγιονέζα αρωματισμένη με σκόρδο και κόλιανδρο.

Tip


Read More

And More