#inspiringcircle: 8 επώνυμοι Έλληνες – μια μοναδική έκθεση!

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου ξεκίνησε πριν 130 χρόνια και “ξεδιπλώνεται” αυτό το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο Ζάππειο. Οι λάτρεις των αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση #inspiringcircle Ελλήνων δημιουργών.

Με έμπνευση από το τριάκτινο αστέρι της γνωστής εταιρείας αυτοκινήτων -που συμβολίζει τον αέρα, το νερό, τη γη- 8 Έλληνες παρουσιάζουν τα έργα τους.

Πρόκειται για τους Μαρίνα Βερνίκου, Τάκη Διαμαντόπουλο, Θοδωρή Ζουμπουλάκη, Κάτια Ζυγούλη, Τατιάνα Καραπαναγιώτη, Γιώργο Κελέφη, Μιχάλη Κεφαλογιάννη και Βένια Μπεχράκη οι οποίοι οπτικοποίησαν το πιο αναγνωρισμένο αστέρι, με τη δική τους προσέγγιση.

Για την ιστορία, το τριάκτινο αστέρι το κατοχυρώνουν ως λογότυπο το 1909 οι υιοί του Gottlieb Daimler, Paul και Adolf καθώς το χρησιμοποιούσε στο παρελθόν και ο πατέρας τους. Ένα χρόνο αργότερα το τρισδιάστατο αστέρι κοσμεί όλα τα οχήματα τους.

Από το 1926 το τριασιάστατο αστέρι ταυτίζεται με το όνομα Mercedes -το όνομα της κόρης του αυστριακού επιχειρηματία και Γενικού Πρόξενου Emil Jelinek- και το ξακουστό όνομα Benz.

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία από αυτό το Σάββατο να δει από κοντά 3 συλλεκτικά αυτοκίνητα της εταιρείας καθώς και 9 σύγχρονα μοντέλα.

Παράλληλα, στην έκθεση θα παρουσιαστούν και μοναδικά ιστορικά αντικείμενα από το Mercedes-Benz Classic Center της Στουτγάρδης. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η είσοδος σε αυτή τη μοναδική έκθεση είναι ελεύθερη.

Read More

And More