Ο Γιώργος Καραμίχος στο ΤLIFE! Όσα αποκαλύπτει για τον γιο του, την απιστία, την περίοδο “αγαμίας” και τον “Ήλιο” του Ant1

Από τους πιο γοητευτικούς και ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Γιώργος Καραμίχος ήρθε φέτος από την Αμερική όπου κάνει εκεί χρόνια, καριέρα, στον χώρο της υποκριτικής για να πρωταγωνιστήσει στη νέα καθημερινή και πολλά υποσχόμενη σειρά του Ant1 “Ήλιος”. Όμορφος, δυναμικός και συνάμα, γοητευτικά συνεσταλμένος,  δίνει σπάνια συνεντεύξεις και έχει καταφέρει να χτίσει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την προσωπική του ζωή, αφού προσπαθεί να την προστατεύει, όσο μπορεί, από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου και έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Σήμερα, ο Γιώργος Καραμίχος, αποκαλύπτεται στο TLIFE και μιλάει με πάθος και αγάπη  για τον 7χρονο γιο του Ντιέγκο Τζον  που λατρεύει. Ο ηθοποιός που έχει και μια μεγαλύτερη κόρη από προηγούμενη σχέση του τη 22χρονη Ρεγγίνα, αποκαλύπτει στο TLIFE, ότι ο γιος του ήρθε μαζί με τη μαμά του, από την Αμερική για να τον έχει κοντά του και θα μείνει όσο διαρκέσουν τα γυρίσματα της σειράς, αφού μπαμπάς και γιος είναι αχώριστοι. Ο Γιώργος Καραμίχας μιλά στο TLIFE, για το σήριαλ, το οποίο, τον έκανε να αφήσει την Αμερική, για την απιστία, και εξηγεί γιατί δεν παντρεύτηκε μέχρι σήμερα!

Δεν έχω παντρευτεί ποτέ. Όχι από άποψη αλλά δεν έχει τύχει. Περνάω τεράστια διαστήματα αγαμίας, ούτως ή άλλως. Αν είναι να ρθει, θε να ρθεί. Σιχαίνομαι, βέβαια, τα δήθεν κλισέ ευτυχίας, οπότε αν ποτέ εμπνευστώ για γάμο, σίγουρα δε θα είναι αυτή η αγχωτική παρέλαση σογιών και υποχρεώσεων. Για κάτι πιο φυσικό, με κόβω“. απάντησε ο Γιώργος στην ερώτησή μας για τον… γάμο!

-Χθες σε απολαύσαμε στη νέα καθημερινή σειρά του Ant1″ Ήλιος”! Τι είδες σε αυτή τη σειρά που σε έκανε να αφήσεις την Αμερική και να δεχθείς την πρόταση του καναλιού;

-Είδα πολύ φως! Μια πολύ δυνατή ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι και από πίσω μια παραγωγή, αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Βασικά συστατικά για να πετύχει η συνταγή. Συν τοις άλλοις, είχα συνεργαστεί εξαιρετικά, στο παρελθόν, με κάποιους από τους βασικούς συντελεστές της παραγωγής και του καναλιού, οπότε υπάρχει ήδη ένας κοινός κώδικας επικοινωνίας με αποδεδειγμένο, το μεράκι και την τεχνογνωσία που χρειάζεται ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα: Να αναλάβεις την προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα της πιο πετυχημένης γαλλικής σειράς (όπως με είχαν ενημερώσει οι Γάλλοι φίλοι μου).

Στον “Ήλιο”, υποδύεσαι έναν αστυνομικό που ερωτεύεται τη γυναίκα, της οποίας, ψάχνει τη ζωή για να διερευνήσει ένα έγκλημα. Σου έχει τύχει ποτέ ένας ξαφνικός, περίεργος ή παράνομος έρωτας;

-Αχ, μια και δυο; Πώς νομίζεις ότι έγιναν όλες αυτές οι ουλές μέσα κι έξω; Παίζοντας στα ασφαλή τοπία της βαρετής αστικής ματαιοδοξίας; Αν δε ματώσει το μυαλό και η καρδιά, τι σόι έρωτας είναι;

Μίλησέ μας για το ρόλο σου τον Δημήτρη… Μοιάζεις σε κάποια σημεία με τον ήρωα; (λιγομίλητος και να κρατάς κρυφά τα χαρτιά της προσωπικής σου ζωής) ή όχι;

-Με όλους τους ρόλους υπάρχει κοινός αισθητικός ή συναισθηματικός τόπος, με άλλους πιο λίγο και με άλλους πιο πολύ. Γιατί εν τέλει όλοι οι άνθρωποι πασχίζουμε για τα ίδια πράγματα. Να αποφύγουμε τον πόνο και να καταφέρουμε να αγαπηθούμε. Ο Δημήτρης Λαϊνάς, τον οποίο υποδύομαι, για τη σειρά Ήλιος, φαινομενικά είναι αντίθετος από μένα, αλλά όσο περισσότερο βυθίζομαι στον κόσμο του, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνομαι τα κοινά σημεία. Αγωνιζόμαστε -θέλω να πιστεύω- και οι δύο για την αλήθεια και τη θεραπεία του ανθρώπινου πόνου, χωρίς φαμφάρες και τρικλοποδιές. Δεν κρατάμε τίποτε κρυφό, απλώς δε διαφημίζουμε τη διαδρομή μας, καθώς οι επιλογές δεν είναι πάντα σαφείς πριν βρεθεί ο στόχος. Πώς να φωνάξεις “γιούρια” όταν δεν υπάρχει σαφής εχθρός να κατακτήσεις. Ο εχθρός είναι πάντα μέσα. Και μέχρι να γίνει σύμμαχος, περνάμε από πολλές τρικυμίες.

Εκτός από την κόρη σου έγινες μπαμπάς ενός υπέροχου γιου που είναι πλέον 7 χρονών! Μίλησε μας για τη σχέση σας. Ήρθε μαζί σου ή έμεινε στην Αμερική με τη μαμά του;

-Κλείνει τα 7 σε δυο μήνες το δεύτερο αγγελούδι μου και είναι εδώ μαζί μου. Έχει μετακομίσει με τη μαμά του στην Ελλάδα τουλάχιστον για ένα χρόνο μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα της σειράς. Δε θα μπορούσα να τον αφήσω μακριά μου για τόσο μεγάλο διάστημα σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία. Η κόρη μου έχει ανοίξει τα φτερά της πια, αλλά ο γιος θέλει ακόμη προστασία. “Στοργή και προδέρμ” θέλουν και θα συνεχίσουν να έχουν από το μπαμπά και τα δυο βέβαια, μέχρι να πεθάνουμε.

Θα ήθελες ο γιος σου να ζήσει και να δημιουργήσει στην Ελλάδα ή στην Αμερική;

– Δουλειά μου ως γονιός είναι να τους παρέχω τις συνθήκες να απελευθερώσουν το δικό τους “εν δυνάμει”. Δεν μπορώ να έχω λόγο στα “θέλω” τους. Μόνο να προσπαθώ να τους υποστηρίζω με τον καλύτερο τρόπο. Η γη είναι πολύ μικρή πια, ας αποφασίσουν τι τους κάνει ευτυχισμένους κι εδώ είμαι, να χαίρομαι με τη χαρά τους μέσα από λάθη, πάθη και ηλιοβασιλέματα.

-Έχεις απιστήσει ποτέ; και το αντίθετο… Σε έχει προδώσει γυναίκα;

– Πού να θυμάμαι πια! Στην εικοσαετία παραγράφονται τα αδικήματα. Κι έχουν περάσει τουλάχιστον, είκοσι χρόνια από τέτοιες απώλειες χρόνου.

Πως προέκυψε η ιδέα, η οποία έγινε πραγματικότητα, να φύγεις από την Ελλάδα, ενώ είχες ήδη εδώ μια πετυχημένη καριέρα;

-Δέχθηκα μια υποτροφία Fulbright και πήγα στη σχολή της Stella Adler στο Λος Άντζελες για περαιτέρω σπουδές. Κι εκεί μου έγινε πρόταση, μετά από λίγους μήνες να διδάξω, ενώ, ταυτόχρονα άρχισαν να ανοίγονται και ακροάσεις για διεθνείς παραγωγές. Δύσκολη απόφαση να αλλάξεις ζωή στα 38 (πριν 8 χρόνια) αλλά αν δε βρέξεις το βρακί, ψάρια δεν πιάνεις, λένε στα χωριά. Ούτως ή άλλως ο Σκοτ Πεκ, ένας από τους πιο γνωστούς ψυχοσυμβούλους, λέει ότι η ζωή είναι δύσκολη και πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Απ’ τα 19 μου που τον είχα διαβάσει το πήρα απόφαση, λοιπόν και να σου κάθε τόσο να βαράω κανονιές.

– Είσαι ένας γοητευτικός άνδρας σε έχει φλερτάρει κάποια γυναίκα τόσο άκομψα ώστε να σε ενοχλήσει;

-Δε νομίζω ότι η άκομψη και αγενής συμπεριφορά έχει να κάνει, με το πόσο γοητευτικός είναι ο στόχος της. Σε όλους τους ανθρώπους που ξέρω, την έχουν πέσει με τσαπατσουλιά, άτομα που έχουν άλυτα θέματα. Ίσως να το έχω κάνει κι εγώ ασυναίσθητα. Δε θέλω να εκθέσω ονόματα και διευθύνσεις αλλά φοβάμαι πώς όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος αρκεί να μη μείνουμε σε αυτό.

– Πως βίωσες τον κορονοϊό; Σε φοβίζει; προσέχεις στην καθημερινότητά σου;

-Είναι μοναδική συνθήκη στην οποία οφείλουμε να δείξουμε σύνεση, αναμφισβήτητα. Προσωπικά με ωφέλησε πολύ αυτός ο επιστρεφόμενος χρόνος. Και τον ονομάζω επιστρεφόμενο, γιατί είναι, σαν να μας γύρισε κάποιος, πίσω το χρόνο που χάσαμε τόσα χρόνια, από την κεκτημένη ταχύτητα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που δεν άντεξαν τον εαυτό τους, στην καραντίνα, ούτε τους φόβους τους σήμερα. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που αγαπώ είναι σε μεγαλύτερη αρμονία με τις επιλογές τους, μετά από αυτή την παγκόσμια και τόσο ιδιωτική αναμέτρηση με τα τέρατα των παραμυθιών που όλοι μεγαλώσαμε…

– Γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να δούμε, να δει ο κόσμος τη νέα αυτή σειρά;

-Γιατί έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία και μια ειλικρινή και καθαρή ομάδα συντελεστών τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Όχι και πολύ συνήθεις συμπτώσεις για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης.

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

-Το μαγειρεμένο, με αγάπη και φαντασία.

Read More

And More