Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Ξεσπά κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης – «Υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα»

Με ένα μακροσκελές μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο instagram, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου ξέσπασε κατά των αδιανόητων δηλώσεων που έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με το ζήτημα των δηλώσεων. Ο Μητροπολίτης, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση, καθώς και ότι δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό.

Η γνωστή ηθοποιός επεσήμανε ότι με αυτές τις δηλώσεις επιστρέφουμε στο Μεσαίωνα, καθώς και ότι θαύμασε τη ψυχραιμία των γυναικών που βρίσκονταν στην τηλεοπτική παρέα.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου:

«Προσπάθησα να παρακολουθήσω αυτό το απόσπασμα… μου ήταν τόσο δύσκολο να παραμείνω ψύχραιμη με όσα ακούγονται… γίνεται όλο και χειρότερο. Και εμείς αποχαιρετάμε τα δικαιώματα των γυναικών και υποδεχόμαστε τον Μεσαίωνα.

Και δίνουμε το βήμα σε έναν άνθρωπο να πει τα αδιανόητα μόνο και μόνο επειδή θεωρείται ότι μεταφέρει τον λόγο του Θεού. Και αφιερώνουμε χρόνο να του εξηγήσουμε τα αυτονόητα σαν να είναι μικρό παιδί, αντί να εστιάσουμε στην επικινδυνότητα της δύναμης και της επιρροής ενός ανθρώπου (ή ενός φορέα;!) με τόσο σκοταδιστικές απόψεις.

Θαύμασα τη ψυχραιμία των γυναικών της παρέας, ίσως γι’ αυτό παρέμειναν πιο σιωπηλές. Και άκουγα τους τρεις άντρες να διαπραγματεύονται αν μια γυναίκα θέλει ή όχι να βιαστεί, αν πρέπει να μεγαλώσει το παιδί του βιαστή της και γενικώς τι πρέπει να κάνει με το σώμα και τη ζωή της. Και κάπου μπήκε και ο σεβασμός προς τα ζώα. Προς τις γυναίκες παίζεται» έγραψε στην ανάρτησή της η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Διάβασε εδώ επίσης:

Δήμητρα Αλεξανδράκη για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης: «Εκπρόσωπος του Θεού δεν είσαι σίγουρα»

Read More

And More