Ισχυροί νοτιάδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με χιόνια στα ορεινά. Βελτιώνεται ο καιρός από την Κυριακή.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας ενώ στα ανατολικά τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 5 έως 13 βαθμούς Kελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Kελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: βροχές και χιόνια στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Kελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι έντονα. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης τη νύχτα. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Kελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Kελσίου.
Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 11 έως 15 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 19-01-2013

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λιγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Κυριακή 20-01-2013
Καιρός: βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα δυτικά στις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και αργά το απόγευμα στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Read More

And More