Ισχυρός σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Κρήτη!

Ισχυρός σεισμός 6,2 ρίχτερ στην Κρήτη! | tlife.gr

Ισχυρός σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, έγινε περίπου στις 16.21 το απόγευμα στα ανατολικά της Κρήτης

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Κρήτη, στην Κω στη Σαντορίνη στη Ρόδο ακόμα και στην Αθήνα.

Το σημαντικό είναι ότι έγινε σε θαλάσσια περιοχή, και είχε μεγάλο βάθος κάτι που οι σεισμολόγοι θεωρούν καθησυχαστικό!

Ο σεισμολόγος Τάσσος Σταύρος, ερευνητής σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών μίλησε στο TLIFE για το σεισμό στην Κρήτη

“Έγινε ένας σεισμός 6,2 ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ ανατολικής Κρήτης και Καρπάθου. Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Αθήνα. Είχε βάθος 60 χιλιόμετρα και έγινε σε απόσταση 50 με 60 χιλιόμετρα από τη στεριά. Λόγω της απόστασης από τη στεριά, υποθέτουμε ότι δεν θα έχει μεγάλες ζημιές”, δήλωσε ο σεισμολόγος Τάσσος Σταύρος.
“Ο σεισμός ήταν μεγάλος και θα έχει μικρότερους μετασεισμούς. Όλο το νότιο Αιγαίο, άλλωστε, είναι σεισμογενής περιοχή”, συμπλήρωσε.

Το TLIFE επικοινώνησε με τον κύριο Μανώλη Χρονάκη, διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού Λασιθίου, ο οποίος δήλωσε: »Εδώ, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, έγινε ελαφρά αισθητός ο σεισμός. Τον καταλάβαμε, αλλά όχι πολύ έντονα. Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, θύματα ή κάτι άλλο. Κι εγώ που επικοινώνησα με τις υπηρεσίες του νομού, μέχρι στιγμής όλα είναι καλά. Ούτε στο 100 έχει γίνει κλήση για βοήθεια από κάποιον. Ρεύμα έχουμε κανονικά. Είναι σημαντικό τ’ ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι. Από την μια στιγμή στην άλλη, δεν μπορείς να έχεις πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα».

Ο Μαράκης Εμμανουήλ, του Αστυνομικού τμήματος Καρπάθου, δήλωσε: »Έχουμε επικοινωνήσει με το Κέντρο Υγείας. Δεν υπάρχει τραυματισμός, δεν μας έχουν ζητήσει βοήθεια ακόμα και δεν έχει γίνει κάποια καταγραφή υλικών καταστροφών. Μέχρι στιγμής, όμως. Παρόλα αυτά ο σεισμός ήταν πολύ έντονος. Οι πολίτες είναι αρκετά αναστατωμένοι και έχουν βγει από τα σπίτια τους, διότι φοβούνται για μετασεισμό. Κατά τ’ άλλα, όλα καλά και ήρεμα είναι.»

Από το συντονιστικό κέντρο Κρήτης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, αναφέρθηκε: »Σαν Πυροσβεστική Κρήτης, δεν έχουμε δεχτεί κάποια κλήση για παροχή βοήθειας, απλώς σας καταθέτουμε ότι ήταν αρκετά δυνατός. Αρκετά αισθητός. Προς το παρόν περιπολούν τα οχήματά μας, σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσουμε. Αλλά, επίσημα, δεν μας έχουν καλέσει κάπου ακόμα».

Ο τηλεφωνητής υπηρεσίας στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, Αρχικελευτής Σταυρακάκης, είπε: »Κουνηθήκαμε αρκετά στο Ηράκλειο, αλλά δεν έχουμε παρατηρήσει προς το παρόν ζημιές. Πάντως, ήταν πολύ ισχυρός, τον νιώσαμε καλά. Ζημιές δεν έχουν αναφερθεί στο λιμάνι, όση ώρα το εξετάζουμε. Για την ενδοχώρα δεν γνωρίζουμε.»

Ο λιμενικός, του Λιμεναρχείο της Καρπάθου είπε »Ο σεισμός ήταν έντονος. Για ζημιές δεν έχουμε αναφορές ακόμα.»

Ρεπορτάζ: Μαρία Πορτοκαλάκη, Νατάσσα Στρόβιλα

READ more