Κάρυ με κουνουπίδι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό κάρυ με κουνουπίδι και δροσερή ντομάτα

Συστατικά

  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 1/2 κ. σούπας σκόνη κάρυ
  • 1 1/2 κ. σούπας garam masala
  • 1 στικ κανέλας
  • 1/2 κεφάλι κουνουπίδι σε φουντίτσες
  • 1 κονσέρβα ρεβύθια
  • 2 kg ντομάτες
  • 2 φλ. καλαμπόκι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας μέλι
  • 1 γιαούρτι
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σοτάρισέ το για οκτώ λεπτά.
  • Ρίξε και το σκόρδο και ανακάτεψε για άλλο ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε τον ντοματοπελτέ και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει στο λάδι.
  • Πρόσθεσε το κάρυ και το garam masala με την κανέλα και σοτάρισε για ένα λεπτό.
  • Πρόσθεσε δύο φλιτζάνια νερό, το κουνουπίδι και τα ρεβύθια.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, κάλυψε με το καπάκι και βράσε για έξι λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα και βράσε χωρίς το καπάκια για άλλα πέντε λεπτά το φαγητό.
  • Πρόσθεσε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και το μέλι και βράσε για άλλα περίπου επτά λεπτά.
  • Αλατοπιπέρωσε το φαγητό, αφαίρεσε το στικ κανέλας και σέρβιρε με γιαούρτι.

Read More

And More