John Hurt: Η δύσκολη μάχη με τον καρκίνο και η αισιοδοξία του μέχρι το τέλος

Στη θλίψη έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός χώρος μετά το θάνατο του διάσημου ηθοποιού John Hurt στα 77 του χρόνια. Ο δύο φορές υποψήφιος για βραβείο Όσκαρ: για τον ρόλο του στην ταινία Ο Άνθρωπος Ελέφαντας (The Elephant Man, 1980) αλλά και για αυτόν στην ταινία Το εξπρές του Μεσονυχτίου (Midnight Express, 1979), έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

Πριν λίγα χρόνια, ο John Hurt διαγνώσθηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Δεν έχασε στιγμή όμως το κουράγιο του. Με την σύζυγο του Anwen Rees-Myers στο πλευρό του έδωσε δύσκολη μάχη, ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες και τον Οκτώβρη του 2015 έδειχνε πιο αισιόδοξος από κάθε άλλη φορά και έτοιμος να νικήσει την ασθένεια.

Ο οργανισμός του βέβαια, ήταν καταπονημένος και αναγκάστηκε να σταματήσει για λίγο το εξαντλητικό πρόγραμμα των γυρισμάτων του και να πολεμήσει τον καρκίνο. Ωστόσο, τρία χρόνια πριν τα πράγματα έδειχναν να πηγαίνουν πολύ καλά και ο οργανισμός του να ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία. “Έκανε τον έλεγχο και μίλησα με τον ογκολόγο μου και όλα πήγαν καλά. Είμαι καθαρός και πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Πρόσφατα διαγνώσθηκα με καρκίνο στο πάγκρεας. Έκανα χημειοθεραπείες και είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Εμπιστεύομαι τους γιατρούς μου και ξέρω πως όλα θα πάνε καλά”, είχε δηλώσει το 2015.

Ωστόσο, δυο χρόνια μετά, η ασθένεια τον νίκησε και άφησε την τελευταία του πνοή στα 77 του χρόνια κάνοντας φτωχότερο τον καλλιτεχνικό κόσμο…

Read More

And More