Καλλιστώ Βαρδή: Η κόρη του Αντώνη Βαρδή μιλά για πρώτη φορά και απαντά στη Φιλοθέη Μώβ – «Άλλαξε ριζικά»

Η Καλλιστώ Βαρδή, η κόρη του σπουδαίου Αντώνη Βαρδή, “έσπασε” για πρώτη φορά τη σιωπή της. 

Η Καλλιστώ Βαρδή, λίγο καιρό μετά τη μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στο Καλλιμάρμαρο, προς τιμήν του πατέρα της, παραχώρησε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή “Ακόμα δεν είδες τίποτα” και τη δημοσιογράφο Βίκυ Δέτσικα.

«Ήταν ένα όνειρο ζωής για τον πατέρα μου η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο. Πιστεύω ότι, αν κάπου υπάρχει η ψυχή του, θα πήρε πολύ μεγάλη χαρά. Έγινε κάτι μεγαλοπρεπές, όπως πραγματικά του αξίζει» ανέφερε αρχικά η Καλλιστώ Βαρδή.

Στη συνέχεια, η κόρη του Αντώνη Βαρδή, αναφέρθηκε στα όσα έχει υποστηρίξει η τελευταία σύζυγος του πατέρα της Φιλοθέη Μώβ και τη διαμάχη που υπάρχει ανάμεσά τους.

«Θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο για έναν πατέρα να πει και να εκφράσει “ευχή και κατάρα” στα παιδιά του. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά, ούτε γραπτά ούτε προφορικά γραμμένο. Επίσης, όταν έφυγε ο πατέρας μου από τη ζωή, εγώ μαζί με τον αδερφό μου και η σύζυγός του, πήγαμε στη Heaven, το 2015, για να διοργανώσουμε μια συναυλία για τον μπαμπά μου. Ήμασταν και οι 3 μαζί θετικοί σε κάτι τέτοιο γιατί ήταν όνειρο ζωής για εκείνον.

Δεν υπάρχει κανένας καλλιτέχνης που να είναι πάνω από 30 χρόνια στο χώρο και να μη θέλει να γίνει κάποια στιγμή μια συναυλία προς τιμήν του, είτε είναι εν ζωή είτε όχι… Ήταν όνειρο ζωής για εκείνον, πάντα το ήθελε. Και εννοείται πως, ούτε εγώ ούτε ο αδερφός μου, δε θα κάναμε ποτέ κάτι χωρίς τη θέλησή του» είπε η Καλλιστώ Βαρδή.

«Ο χαρακτήρας της κυρίας Σκιντζή άλλαξε το τελευταίο διάστημα που ήταν εν ζωή ο πατέρας μου. Όταν ήταν πολύ βαριά άρρωστος, είχε μια τρομακτική άρνηση να τον πάμε σε νοσοκομείο. Όσοι γιατροί ερχόντουσαν σπίτι, μας έλεγαν ότι πρέπει να νοσηλευτεί. Αυτός ο άνθρωπος άλλαξε ριζικά μετά την απώλεια του πατέρα μας. 

Έγινε ένας διαφορετικός άνθρωπος. Ίσως έδειξε τον πραγματικό της εαυτό. Δε γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι, εγώ και ο αδερφός μου, ήμασταν πάρα πολύ τίμιοι απέναντί της παρότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως ήθελε ο πατέρας μου. Επειδή νιώθαμε για ένα πολύ μεγάλο διάστημα ευγνωμοσύνη για όσα του είχε προσφέρει, ο αδερφός μου έβαλε την υπογραφή του και υπέγραψε για έναν πολιτικό γάμο σε μια κατάσταση του πατέρα μου που δε μπορούσε να πάρει αποφάσεις για τη ζωή του.

Επειδή τη θεωρούσαμε δικό μας άνθρωπο, και πιστεύαμε ότι ο πατέρας μας θα ήθελε να γίνει αυτός ο γάμος, ο αδερφός μου έβαλε την υπογραφή του, παρότι ο πατέρας μου δεν ερωτήθηκε ποτέ» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Σχετικά με τον λόγο που η Χριστίνα Μαραγκόζη δεν καλέστηκε στη συναυλία που έγινε στη μνήμη του Αντώνη Βαρδή, η Καλλιστώ απάντησε, «O πατέρας μου με την κυρία Μαραγκόζη, για δικούς τους λόγους, δε μιλούσαν για πολλά χρόνια. Σε μια προσπάθεια που είχε κάνει ο πατέρας μου για μια συναυλία πριν πολλά χρόνια, δεν είχε τη διάθεση να την καλέσει. Οπότε, εγώ και ο αδερφός μου, ακολουθήσαμε τα θέλω του.

Κάπου διάβασα, ότι η κυρία Μαραγκόζη είπε πως είχε μια πολύ εγκάρδια συζήτηση με τον πατέρα μου προς το τέλος της ζωής του. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έγινε καμία εγκάρδια. Υπήρξε συζήτηση αλλά όχι εγκάρδια, το ακριβώς αντίθετο. Αυτός ήταν ακόμη ένας λόγος που δεν ήθελε να της ξαναμιλήσει».

«Ο μπαμπάς μου είχε περάσει πάρα πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Η αλήθεια είναι, ότι δεν πήρε από την οικογένειά του την αγάπη που του άξιζε. Θεωρώ ότι μεγάλωσε με τρόπο τέτοιο που να μη μπορεί να εκδηλώσει τα συναισθήματά του για τους ανθρώπους. Βρήκε τον τρόπο να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσα από τα τραγούδια του» κατέληξε η Καλλιστώ Βαρδή..

Read More

And More