Κάλυμνος: Η μορφή του Ιησού εμφανίστηκε σε εικόνα της Παναγίας!

Από την Κυριακή 6 Απριλίου, κάνουν λόγο πολλοί κάτοικοι της Καλύμνου για θαύμα στο νησί τους. Από το βράδυ της Κυριακής και μάλιστα, την ώρα που ψάλλονταν τα εγκώμια της Θεοτόκου, έχει εμφανιστεί σε εικόνα της Παναγίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Καλύμνου, η μορφή του Ιησού Χριστού με ακάνθινο στεφάνι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου κ. Παΐσιος, ενημερώθηκε αμέσως για το γεγονός και επισκέφθηκε τον ιερό ναό. Ο κ. Παΐσιος ανέφερε, ότι αυτά τα σημεία τα στέλνει ο Θεός για να μας συνετίσει, και να επιστρέψουμε κοντά του.

Από την ώρα που μαθεύτηκε το ”σημάδι από τον Κύριο”, όπως λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι, συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να δουν από κοντά το θαυμαστό γεγονός εν μέσω Σαρακοστής.

Σύμφωνα με την εφημερίσα ”Εspresso”, υπάρχουν και κάποιοι που είναι λίγο επιφυλακτικοί και περιμένουν μέχρι να αποφανθούν οι ειδικοί. Παρόλα αυτά, στο παρελθόν, στην ίδια μητροπολιτική επαρχία συνέβη το εξής: Στην Παναγία του Χάρου, που είναι η μοναδική εικόνα της Παναγίας που δεν κρατά το Θείο Βρέφος, στους Λειψούς, τα κρίνα που βρίσκονται γύρω από αυτή κάθε χρόνο ανθίζουν. Συγκεκριμένα, στην εορτή του Ευαγγελισμού, οι πιστοί πηγαίνουν κρίνα από τους αγρούς και τα τοποθετούν στην εικόνα της Παναγίας. Ύστερα, από 5 μήνες κι ενώ αυτά έχουν ξεραθεί τελείως, την παραμονή της εορτής, στα εννιάμερα από την Κοίμηση της Θεοτόκου, ανθίζουν όλα.

Και παρόλο που πολλοί επιστήμονες έχουν πάρει δείγματα στα εργαστήριά τους για να τα εξετάσουν, δεν έχουν δώσει προς το παρόν κάποια εξήγηση.

Δες το βίντεο:

Read More

And More