Κάρολος: Ανακηρύχθηκε και επίσημα βασιλιάς της Βρετανίας – Φωτογραφίες από την τελετή στέψης

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 9/9 σε ηλικία 96 ετών και σήμερα ο Κάρολος στέφθηκε βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. 

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ αποτελεί το πιο σημαντικό γεγονός, στον απόηχο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ και των διαδικασιών για την επόμενη ημέρα της Βρετανίας.

Ο βασιλιάς Κάρολος στέφθηκε ως ο νέος μονάρχης της Βρετανίας, τη D+1 (D-Day+1), η οποία ονομάστηκε έτσι, επειδή η ανακοίνωση του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ την περασμένη Πέμπτη έγινε σε σχετικά προχωρημένη ώρα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες την αμέσως επόμενη ημέρα.

Οι σημαίες ήδη κυματίζουν στο υψηλότερο σημείο του ιστού, λόγω της ημέρας, διότι ξεκίνησε η τελετή στο Συμβούλιο Διαδοχής από τις 10 το πρωί (ώρα Βρετανίας) στο παλάτι του Αγίου Ιακώβου. 

«Έχω βαθιά επίγνωση της μεγάλης κληρονομιάς, των καθηκόντων και των βαριών ευθυνών του αξιώματος που έχω πλέον αναλάβει. Αναλαμβάνοντας αυτές τις ευθύνες, θα προσπαθήσω να ακολουθήσω το εμπνευσμένο παράδειγμα που μου δόθηκε, ως προς τη στήριξη της συνταγματικής κυβέρνησης και στην επιδίωξη της ειρήνης, της αρμονίας και της ευημερίας των λαών των νησιών, των βασιλείων και των εδαφών της Κοινοπολιτείας σε όλο τον κόσμο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Βασιλιάς Κάρολος ο Γ’.

Δες την τελετή στέψης του βασιλιά Κάρολου:

 

Δες φωτογραφίες:

Αργότερα, το Κοινοβούλιο θα ορκιστεί πίστη στον νέο βασιλιά και θα υποβάλει τα συλλυπητήριά του. Το απόγευμα, η πρωθυπουργός της χώρας και τα βασικά μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα γίνουν δεκτά από τον Κάρολο.

Φωτογραφίες: Reuters

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164