Καταλάβετε τις ανάγκες τού μωρού σας, ανάλογα με το κλάμα του!

Καταλάβετε τις ανάγκες τού μωρού σας, ανάλογα με το κλάμα του! | tlife.gr
… είναι σε θέση να πει στους γονείς ενός μωρού τι σημαίνουν οι κραυγές του. Εμπειρογνώμονες είπαν ότι φοβούνται πως η τεχνολογία μπορεί να αποθαρρύνει τις μητέρες να στηριχθούν στο μητρικό τους ένστικτο και την πείρα τους.
Το πρόγραμμα αυτό ονομάζεται «Cry Translator app», κοστίζει £ 17,99, και οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν οτι είναι 96 τοις εκατό ακριβές, στην ερμηνεία του κλάματα των μωρών.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το μικρόφωνο του iPhone για να λαμβάνει τον ήχο, να τον αναλύει και να εμφανίζει πληροφορίες για το τι σημαίνει στην οθόνη.

Ο επικεφαλής της έρευνας ήταν ο Δρ Antonio Portugal Ramírez, ένας Ισπανός παιδίατρος, που ανέπτυξε το έργο, αφού διαπίστωσε ότι το κλάμα των μωρών μπορεί να χωριστεί σε πέντε κατηγορίες.

Ανακάλυψαν ότι όλα τα μωρά, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που είναι εκτεθειμένα στη χώρα τους, έχουν κάτι κοινό. Βάζουν τα κλάματα και αρχίζουν να φωνάζουν όταν είναι πεινασμένα, εκνευρισμένα, κουρασμένα, στρεσαρισμένα ή βαριούνται.

Εκπρόσωπος της ιστοσελίδας Netmums.com , είπε στην εφημερίδα Sun οτι «Μαθαίνοντας να ερμηνεύουμε τις κραυγές του μωρού αποτελεί μέρος της διαδικασίας του δεσμού που αναπτύσσεται μεταξύ βρεφών και γονέων και αποτελεί το θεμέλιο για την καλή μετέπειτα επικοινωνία.»

READ more