Κατασχέσεις ακινήτων σε 26.000 οφειλέτες!

Η κυβέρνηση έβαλε σκοπό να στριμώξει όλους τους οφειλέτες κηξιπρόθεσμων χρεών. Σε περιπτώσεις που μοιάζουν με αυτή του Τόλη Βοσκόπουλου, πρόκειτα να γίνει άρση των υποθηκών και θα πρχωρήσουν σε άμεση εκποίηση των ακινήτων. Αυτό ισχύει μόνο για τους παλιούς οφειλέτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΈΘΝΟΣ παράλληλα με την απειλή της κατάσχεσης πιέζει 1.521 οφειλέτες με χρέη άνω των 10.000 ο καθένας και ακίνητη περιουσία που υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει εγκατασταθεί ήδη ειδική ομάδα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, επικεφαλής της οποίας είναι πρώην στέλεχος του τραπεζικού τομέα. Αυτή η ομάδα θα συντάξει περουσιακό προφίλ για τον καθένα οφειλέτη για να κινήσουν στη συνέχεια οι αρμόδιες εφορίες τις διαδικασίες.

Ποια είναι η λίστα με τους οφειλέτες;

Ο υπουργός Οικονομικών έχει στα χέρια του τον κατάλογο με τα ονόματα 26.000 φορολογούμενων που χρωστούν στο δημόσιο πάνω από 520 εκατ. ευρώ και έχουν στην κατοχή τους 103.290 ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου), των οποίων η αντικειμενική αξία υπερβαίνει τα 5,2 δισ. ευρώ! Από τους 26.000 φορολογούμενους, οι 1.521 έχουν χρέη άνω των 10.000 ευρώ και η αξία της ακίνητη περιουσία τους υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Το Δημόσιο δεν ακολουθεί τη χρονοβόρα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης που ακολουθούν οι ιδιώτες και
σε αντίθεση με τις τράπεζες μπορεί ακόμη και για μικρή οφειλή να βγάλει στο σφυρί τη μία και μοναδική κατοικία του φορολογούμενου.

Μάλλον έχουν στριμωχτεί άσχημα οι οφειλέτες του δημοσίου αφού μέχρι 31 Μαΐου πρέπει να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Εσύ τι λες;

Read More

And More