Kate Middleton – William: Βασιλική περιοδεία σε Σουηδία και Νορβηγία

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge επισκέφθηκαν σήμερα το Ινστιτούτο Καρολίνσκα, όπου ενημερώθηκαν για το πώς η Σουηδία χειρίζεται θέματα ψυχικής υγείας στα παιδιά και στους νέους, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη βόρεια χώρα. Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του ταξιδιού περιλαμβάνει επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο Matteusskolan, στην καρδιά της πόλης, ώστε ο William και η Kate Middleton να βρεθούν κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας ψυχικής υγείας μαζί με παιδιά που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα του Ινστιτούτου.

Το Ινστιτούτο Karolinska, το μεγαλύτερο ιατρικό ακαδημαϊκό ερευνητικό κέντρο, που δίνει το Νόμπελ Ιατρικής, εκπονεί πρόγραμμα ενημέρωσης των νέων σε θέματα ψυχικής υγείας και πρόληψης των αυτοκτονιών.

Η Κέιτ, ο Ουίλιαμ και ο αδελφός του Χάρι κάνουν εκστρατεία ώστε η ψυχική υγεία να καταστεί προτεραιότητα, με τα δύο αδέλφια να μιλούν ανοικτά για τα βαθιά σημάδια που άφησε στην ψυχή τους ο ξαφνικός θάνατος της μητέρας τους Νταϊάνας, πριγκίπισσας της Ουαλίας, το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι.

Αργότερα σήμερα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ θα επισκεφθούν ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της χώρας, το ΝΚ, για να εγκαινιάσουν διαδραστική έκθεση για το βρετανικό σχέδιο, τη μόδα και εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Σουηδία.

https://www.instagram.com/p/BelcScxgbze/?hl=el&taken-by=kensingtonroyal

Στη συνέχεια, το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας θα προσφέρει τσάι στους Κέμπριτζ στην επίσημη κατοικία του, το Ανάκτορο Χάγκα, ενώ μετά όλοι τους θα παραστούν σε εκδήλωση στη Fotografiska Gallery, το Μουσείο Φωτογραφίας στη Στοκχόλμη. Αν ο καιρός το επιτρέψει, θα μεταβούν εκεί ατμοπλοϊκώς.

Χθες, Τρίτη, ήταν η πρώτη φορά έπειτα από επτά χρόνια που τα δύο ζευγάρια συναντήθηκαν, μετά τον γάμο της Κέιτ Μίντλεντον και του πρίγκιπα Ουίλιαμ το 2011, στον οποίο είχαν παραστεί η Βικτόρια και ο Ντάνιελ. Οι βρετανοί γαλαζοαίματοι έγιναν δεκτοί στα Ανάκτορα της Στοκχόλμης από την πριγκίπισσα και διάδοχο του θρόνου Βικτόρια και τον σύζυγό της πρίγκιπα Ντάνιελ λίγο πριν από το γεύμα.

View this post on Instagram

William and Catherine kicked start Day 2 of #RoyalVisitSweden by visiting the world renown Karolinska Institute, which accounts for over 40 per cent of the medical academic research conducted in Sweden. The institute was founded by King Karl XIII in 1810 as an "academy for the training of skilled army surgeons… The medical skills of the army barber-surgeons are manifestly inadequate, so Sweden needs to train surgeons in order to better prepare the country for future wars." Just a year later, the institute was granted license to train not only surgeons but medical practitioners in general. Today, it is considered one of the largest and most prestigious medical universities in the world. Today, the Duke and Duchess met with leading scientific researchers and practitioners to discuss ground-breaking academic work in developmental psychology, and Sweden’s approach to managing mental health challenges, including the impact of physical activity on mental health. The pair also learned about the Youth Aware of Mental Health (YAM) programme run by the National Association for Suicide Research and Prevention of Mental Ill Health (NASP). YAM is a programme run for 14 – 16 year olds promoting increased knowledge about mental health through dialogue and role-play, and now operates internationally. After that, the royals went to Matteusskolan, a comprehensive school in the heart of the city centre. While there, the couple joined children who have taken part in the YAM during their mental health sessions, and spoke to the mentors who run the training.

A post shared by Dương Yến Vy (@bells2403) on

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους μπροστά στους δημοσιογράφους, οι δυο μελλοντικοί μονάρχες συζητούσαν και η Κέιτ με τον Ντάνιελ αστειεύονταν μεταξύ τους. Τα δύο ζευγάρια συνάντησαν στη συνέχεια τον βασιλιά Κάρολο ΙΣΤ΄Γουσταύο της Σουηδίας και τη σύζυγό του τη βασίλισσα Σίλβια για το γεύμα.

Φεύγοντας από τα Ανάκτορα, τα δύο ζευγάρια περπάτησαν τη σύντομη απόσταση μέχρι το μουσείο Νόμπελ. Οι κάτοικοι της Στοκχόλμης χαιρετούσαν τους βρετανούς επίσημους και τους συνεχάρησαν για το τρίτο παιδί που περιμένουν τον Απρίλιο.

https://www.instagram.com/p/BelcsifAvNL/?hl=el&taken-by=kensingtonroyal

https://www.instagram.com/p/BeldEQIgeua/?hl=el&taken-by=kensingtonroyal

Μετά την επίσκεψη στο μουσείο Νόμπελ όπου συνάντησαν βραβευμένους με Νόμπελ επιστήμονες, το πρόγραμμα του Ουίλιαμ και της Κέιτ περιελάμβανε επίσκεψη στο φημισμένο Ark Des, το εθνικό κέντρο της Σουηδίας για την αρχιτεκτονική και το σχέδιο και τέλος δείπνο στην κατοικία του βρετανού πρεσβευτή με το πριγκιπικό ζεύγος της Σουηδίας, εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Η ημέρα είχε αρχίσει για τους Κέμπριτζ με bandy χόκεϊ, το δημοφιλές παιχνίδι στη Σκανδιναβία και στη Ρωσία που μοιάζει με το χόκεϊ επί πάγου.

Το ζευγάρι, που έφθασε στη Στοκχόλμη το βράδυ της Δευτέρας και διανυκτέρευσε στην κατοικία του βρετανού πρεσβευτή, πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στη Σουηδία και στη Νορβηγία. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις με τις βασιλικές οικογένειες και τις πολιτικές ηγεσίες των δύο σκανδιναβικών χωρών, όπως και ενημερώσεις για τις στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή αυτή.

https://www.instagram.com/p/BenYr4_n9rh/?hl=el&tagged=royalvisitsweden

Ο Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, υπηρέτησε στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις από το 2006 έως το 2013 και εργάστηκε ως πιλότος ελικοπτέρου έρευνας και διάσωσης πριν αρχίσει, πέρυσι, να επικεντρώνεται στο σφιχτό πρόγραμμα των βασιλικών καθηκόντων.

Η βρετανική μοναρχία έχει κερδίσει την υποστήριξη του κόσμου τα τελευταία χρόνια λόγω της δημοτικότητας του Ουίλιαμ, της Κέιτ και του Χάρι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More