Tortilla Chips με καυτερή σος

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ετοίμασε μόνη σου νόστιμα καυτερά chips και σέρβιρε με καυτερή σος και ζεστή σος τυριού… Είναι το καλύτερο σνακ για το βραδάκι μαζί με ταινιούλα, αφού δεν θέλεις κάτι που να σε παχαίνει πολύ!
Θερμίδες 95

Συστατικά

  • Σάλτσα: 1 κονσέρβα καυτερές πιπεριές σε κόκκινη σάλτσα
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 4 μέτριες ντομάτες κομμένες ζαράκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Το χυμό 1/2 lime
  • Για τα chips τορτίγιας: 2 1/2 φρέσκο χυμό lime
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 8 μέτριες τορτίγιες καλαμποκιού
  • Για το τυράκι: 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα μαλακό
  • 1/4 του φλιτζανιού κατσικίσιο τυρί (τύπου μπρι)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βγάλε δύο πιπερίτσες από την κονσέρβα και ψιλόκοψε. Κράτησε επίσης 1 κ.γ. από την καυτερή σος της κονσέρβας
  • Ανάμειξε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τις πιπεριές της κονσέρβας σε ένα μέτριο μπολ. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Προθέρμανε το χρόνο στους 180οC
  • Για τα chips ανάμειξε το χυμό lime, το λάδι και το ταμπάσκο σε ένα μπολ. Πρόσθεσε την πάπρικα και το κύμινο και ανακάτεψε
  • Άλειψε κάθε τορτίγια με περίπου 1/4 κ.γ. και σκέπασε με μια άλλη τορτίγια. Άλειψε την πάνω πλευρά με το μείγμα και συνέχισε βάζοντας τη μία τορτίγια πάνω στην άλλη
  • Με ένα κοφετερό μαχαίρι κόψε όλες τις τορτίγιες μαζί σε 6 τριγωνάκια. Άπλωσε σε μια στρώσει τα chips σε λαδόκολλα και ψήσε για 15 λεπτά.
  • Γύρισε από την άλλη και ψήσε για άλλα 10 λεπτά. Βγάλε από το φούρνο
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία στους 160oC
  • Ετοίμασε το τυρί αναμειγνύοντας τα δύο τυριά σε ένα πυρίμαχο ρηχό μπολ. Σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ζέστανε σε μπολ για 10 λεπτά
  • Σέρβιρε τα τραγανά chips με την καυτερή σος και τη σος τυριού

Tip

Φρόντισε να αλείψεις καλά το μείγμα στην τορτίγια για να ξεροψηθεί και να αφήσει πικάντικη σκόνη μπαχαρικών σε όλη την επιφάνεια

Read More

And More