Κατερίνα Μητσοτάκη: Η εξομολόγηση της αδερφής του Πρωθυπουργού για τον καρκίνο – «Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς παρά να πεθάνεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε πριν λίγες ημέρες πως η αδερφή του Κατερίνα Μητσοτάκη διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Η αδερφή του Πρωθυπουργού στέλνει ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη μέσα από το Secret των Παραπολιτικών: «Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς παρά να πεθάνεις. Όσο πιο γρήγορα το μάθεις, τόσο πιο εύκολα θα το αντιμετωπίσεις».

Η αλήθεια είναι πως η Κατερίνα Μητσοτάκη είναι από τους ανθρώπους που κάθε χρόνο κάνουν προληπτικούς ελέγχους, λόγω και του βεβαρημένου οικογενειακού ιστορικού με τη μητέρα της, Μαρίκα. Εν προκειμένω μιλάμε για μια «τραγική σύμπτωση» καθώς η Κατερίνα Μητσοτάκη διαγνώστηκε με τον ίδιο ακριβώς όγκο, στο ίδιο σημείο και στην ίδια ηλικία με τη μητέρα της.

«Όταν πήρα στα χέρια μου το report της Μαρίκας, λίγο πριν κάνει το χειρουργείο, δεν πίστευα στα μάτια μου. Η μητέρα μου το έπαθε στα 64 και εγώ στα 63» δήλωσε η Κατερίνα Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι στον περσινό έλεγχο που έκανε η Κατερίνα Μητσοτάκη δεν είχε διαπιστωθεί κάτι, πράγμα που σημαίνει πως είναι κάτι καινούργιο. Πριν από λίγες εβδομάδες συνόδευσε τον σύζυγό της, Απόστολο Μαυραγάνη, ο οποίος και αυτός είχε διαγνωστεί πριν από αρκετά χρόνια με καρκίνο, ωστόσο η περιπέτεια της υγείας του έχει πάει εξαιρετικά καλά. Σε αυτή την επίσκεψη η Κατερίνα Μητσοτάκη είπε στον γιατρό του συζύγου της: «Δεν κοιτάς και τις δικές μου εξετάσεις;».

Ο έμπειρος γιατρός της είπε αμέσως ότι πρέπει να κάνει βιοψία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν πως ο όγκος είναι κακοήθης, ενώ στη λεπτομερέστατη εξέταση που της έκανε, την ενημέρωσε πως ο καρκίνος είναι επιθετικός.

Ήδη η Κατερίνα Μητσοτάκη έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία την Πέμπτη (24/11) και θα ακολουθήσουν άλλες πέντε, ανά περίπου 21 μέρες. Δεν γνωρίζει ακόμη αν η διαδικασία αυτή θα είναι επίπονη, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε ένα κρύωμα, οπότε δεν ξέρει αν η ταλαιπωρία που πέρασε ήταν από την πρώτη χημειοθεραπεία ή από το κρυολόγημα. Όπως τη συμβούλεψε ο γιατρός της, θα πρέπει να προσέχει κυρίως τον COVID αλλά και οτιδήποτε άλλο, όπως η γρίπη.

Με βάση την ενημέρωση που έχει από τον γιατρό της η Κατερίνα Μητσοτάκη, σε περίπου έναν χρόνο από τώρα θα αποφασιστεί αν μετά τις χημειοθεραπείες θα χρειαστεί χειρουργείο ή θα υπάρξει ανάγκη να κάνει άλλη θεραπεία.

Η ίδια δεν φοβάται τις λέξεις και θυμάται ότι η μητέρα της ήταν από τους πρώτους, το 1994, που είχαν πει δημόσια πως έχουν καρκίνο και όχι την επάρατο ή κάτι άλλο που λένε πολλοί για να περιγράψουν τον καρκίνο.

Η ανάρτηση που είχε κάνει ο Πρωθυπουργός

Read More

And More