Κάντο μόνη σου: Πώς να μεταποιήσεις ρούχα και αξεσουάρ με ελάχιστο κόστος

Έχεις στιλιστικές ανησυχίες και ίσως τα οικονομικά σου σε δυσκολεύουν καπως. Το καλύτερο και το οικονομικότερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρατεύσεις το ταλέντο σου στη χειροτεχνία, το γούστο σου και να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να εμπλουτίσεις την γκαρνταρόμπα σου, μεταποιώντας τα κομμάτια που έχεις ήδη, ή φτιάχνοντας καινούρια με πολύ απλά και φτηνά υλικά.

Και αν κάποιος ειδικεύεται στα DIY projects αυτή είναι η αγαπημένη του Tlife Πόπη Αναστούλη. Έτσι της ζητήσαμε να μοιραστεί μαζί μας κάποιες απλές στην εκτέλεση ιδέες που μπορούν όμως να δώσουν εύκολα μια νέα όψη στη γκαρνταρόμπα μας.

1. Παγιέτες

Επίλεξε αγαπημένα σου τοπ και κέντησε παγιέτες. Ένας ασφαλής συνδυασμός είναι να πάρεις παγιέτες σε παραπλήσιο χρώμα με την βάση του τοπ σου, και να αρχίσεις, είτε σε μικρές επιφάνειες, όπως σε λαιμό, ώμους και μανσέτες, είτε και σε μεγαλύτερες, να βάζεις λάμψη. Εάν θέλεις μπορείς επίσης, να πάρεις κιμωλίες, να σχεδιάσεις λουλούδια, σύμβολα και ότι παράσταση επιθυμεί, και στη συνέχεια με κλωστή στο ίδιο χρώμα να κεντήσεις τις παγιέτες. Προτίμησε να κάνεις κάτι κόντρα σε υφή, δηλαδή, πάρε ένα φούτερ, ένα μακό, ένα πλεχτό και κέντησε παγιέτες. Κέντησε παγιέτες σε ήδη λαμπερά και γυαλιστερά υφάσματα, καθώς το αποτέλεσμα ενδεχομένως να είναι υπερβολικό.

Βάψε τα ρούχα σου!

Ένας τρόπος για να ανανεώσεις τα ρούχα σου είναι να τα βάψεις άλλο χρώμα! Κυκλοφορούν πολλές βαφές πλυντηρίου ή και για χέρι, τις οποίες μπορείς να προμηθευτείς από καταστήματα με υλικά χειροτεχνίας. Επίλεξε ρούχα που αγαπάς το ‘fit’, το πως στρώνουν στο σώμα, πρώτα μούλιασέ τα σε νερό, μετά βάλτα στους 40 βαθμούς με ένα κιλό αλάτι μέσα στον κάδο πλυντηρίου σου, και απόκτησε νέα ρούχα. Αν είναι εμπριμέ, τότε θα βάψουν ως εμπριμέ, χαρίζοντάς σου το χρώμα που επίλεξες για την βαφή του ρούχου σε διάφορους τόνους. Εάν θέλεις, κάτι πιο ιδιαίτερο, τότε πάρε σπάγκο, και δέσε σε διάφορα σημεία τα ρούχα άναρχα, είτε δημιουργώντας κύκλους και βάλτα τα στον κάδο. Μπορείς επίσης, να δοκιμάσεις να βάψεις το μισό ρούχο. Αυτό γίνεται σε κατσαρόλα. Δέσε το μισό ρούχο προστατεύοντας το με μια σακούλα και βύθισε το υπόλοιπο μέσα στην κατσαρόλα σε βραστό νερό και αλάτι, στράγγισε το χρώμα και είσαι έτοιμη! Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και μοναδικό!


Μαντήλια και φουλάρια


Τα μαντήλια που συναντάμε φέτος είναι στενά σε φάρδος και αρκετά μακριά. Πάρε ύφασμα που σου αρέσει και κόψε λωρίδες περίπου στα 6 εκατοστά φάρδος και τουλάχιστον 1.50 μέτρο μήκος. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, προτίμησε 2 μέτρα μήκος! Εάν επίλεξε μακό ύφασμα, τότε απλά κόβεις και δεν έχεις να ανησυχείς για ξέφτια ή οτιδήποτε άλλο! Εάν επιλέξεις σταθερά υφάσματα, όπως σατέν, ποπλίνες κ.λπ. τότε είτε θα το κόψεις διπλό και θα ράψεις το ένα πάνω στο άλλο και θα το γυρίσεις, είτε θα κάνεις απλά ένα στρίφωμα στο τελείωμα, ώστε να μη σας ξεφτύσει. Μπορείς να αγοράσεις έτοιμες τρέσες με κρόσσια και να συμπληρώσεις στο τελείωμα, να τα κεντήσεις, να τα ζωγραφίσεις και να τα στολίσεις όπως θέλεις! Το ‘must piece’ όμως του χειμώνα, είναι ένα σκέτο, μαύρο, μακρύ μαντήλι!

Τσάντες

Για φέτος τον χειμώνα, μεταμόρφωσε τις τσάντες σου στολίζοντας τις σαν να ήταν πίνακες ζωγραφικής. Εάν έχει κοντά χερούλια, μπορείς να επιλέξεις χάντρες και να τις κεντήσεις επάνω, ή ακόμα και να τις κολλήσεις με κόλλα δύο στοιχείων (δηλαδή κόλλα για δέρμα και γυαλί για παράδειγμα). Μπορείς επίσης, εάν δεν θέλεις να κολλήσεις ή να κεντήσεις τα χερούλια, τότε να βάλεις τις χάντρες σε μια κλωστή ή σε ένα σύρμα και απλά να συμπληρώσεις την λεπτομέρεια αυτή, δίχως να είναι μόνιμη. Πάρε συνθετικά λουλούδια, υφάσματα, παλιά κοσμήματα και αξεσουάρ, πάρε τσόχα ή δέρμα και κόψε σχήματα καρδιάς, λουλουδιών και ό,τι άλλο σε εμπνέει και τοποθέτησε στα στις τσάντες σας σε όποιο σημείο σας αρέσει! Για την τοποθέτηση μπορείς και πάλι να χρησιμοποιήσεις κόλλα, βελόνι και κλωστή, παραμάνες, βιδωτά καρφιά ή σύρμα και οι τσάντες γίνονται έργα τέχνης!

And More