Κατερίνα Παπουτσάκη: «Ο Μάξιμος άλλαξε τη ζωή μου»

Από τότε που έγινε μητέρα, άλλαξαν πολλά στη ζωή της Κατερίνας Παπουτσάκη. Οι προτεραιότητές της, η καθημερινότητά της, η σχέση της με τον κόσμο και την εικόνα της. Τις τελευταίες μέρες, μέσα από το talent show του ΑΝΤ1, διαπιστώσαμε κάτι ακόμη για την ηθοποιό. Πως η μητρότητα δεν αφαιρεί σε τίποτα απ’ τον sexy σου εαυτό αν τον κουβαλάς ήδη στο DNA σου. Η 37χρονη ηθοποιός μιλάει στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το κυπριακό περιοδικό Omikron για το πώς είναι η καθημερινότητά της, το θέατρο, τις τηλεοπτικές της υποχρεώσεις με το «Your Face Sounds Familiar», αλλά κυρίως για τις στιγμές που μοιράζεται με το γιο της Μάξιμο και το σύζυγό της, Παναγιώτη Πιλαφά.

Γιατί συμφώνησες στην πρόταση για την κριτική επιτροπή του «Your Face Sounds Familiar» του ΑΝΤ1; Τι ήταν αυτό που σε ιντρίγκαρε σ’ αυτό;

Καταρχήν, όταν με πήραν και μου ανακοίνωσαν ποιοι άλλοι θα κάθονται δίπλα μου, χάρηκα πάρα πολύ. Με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Σταμάτη Φασουλή, έχουμε συνεργαστεί κιόλας στο παρελθόν. Τους γνωρίζω και τους εκτιμώ απεριόριστα. Είναι πολύ όμορφο και αισθάνομαι ιδιαίτερα κολακευμένη που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους. Με τον Νίκο Μουτσινά δεν είχαμε συνεργαστεί ξανά, αλλά πηγαίναμε στην ίδια σχολή υποκριτικής. Νιώθω ασφάλεια, λοιπόν, που είμαι δίπλα τους, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Η Μαρία Μπεκατώρου έπαιξε επίσης ρόλο που είμαι εκεί, γιατί είναι τόσο πρόσχαρη και καλή. Απ’ την άλλη όμως, το show το χάζευα τα προηγούμενα χρόνια. Με θυμάμαι να θηλάζω το γιο μου και να το παρακολουθώ (χαμογελάει). Το έβλεπα, γελούσα και περνούσα καλά. Μου κρατούσε καλή παρέα.

Είσαι, ωστόσο, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, που δεν θα σε φανταζόμασταν εύκολα σε κριτική επιτροπή. Σε προβλημάτισε το γεγονός ότι θα έπρεπε να γίνεις λίγο πιο αυστηρή στην κριτική σου στους συμμετέχοντες;

Όχι, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πεις την άποψή σου. Εγώ λέω ξεκάθαρα αυτό που πιστεύω γι’ αυτό που βλέπω εκείνη τη στιγμή, με έναν τρόπο που δεν θα φέρει σίγουρα τον διαγωνιζόμενο σε δύσκολη θέση. Έχω τον τρόπο να πω ό,τι θέλω και να επισημάνω τα πάντα, αλλά όπως εγώ ξέρω. Κι αυτό δεν θα αλλάξει με τίποτα! Έτσι είμαι ως άνθρωπος στη ζωή μου γενικότερα.

Θα συμμετείχες ποτέ ως παίκτρια στο «Your Face Sounds Familiar»;

Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα ποτέ να το κάνω. Δεν υποτιμώ τίποτα, αλλά σίγουρα δεν θα συμμετείχα, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μεταμορφωθείς σε κάποιον άλλο καλλιτέχνη μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και η προσπάθεια των παιδιών είναι τόσο αξιέπαινη.

Γιατί; Φοβάσαι να τσαλακωθείς;

Στη ζωή μου αυτοσαρκάζομαι πολύ και μέσα από τη δουλειά μου έχω μάθει να τσαλακώνομαι. Αυτή είναι μία διαφορετική διαδικασία.

Η τηλεόραση σου έλειψε;

Δεν θα το έλεγα… Δεν μου έλειψε ιδιαίτερα. Φέτος έκανα μια θεατρική δουλειά που απαιτούσε πολλές πρόβες και αφοσίωση. Μου έγιναν πολλές προτάσεις, αλλά δεν μπορούσα να κάνω θέατρο και τηλεόραση μαζί. Θέλω να αφιερώνω πολύ χρόνο στο παιδί μου που αποτελεί πλέον και την προτεραιότητά μου.

Μα, ακριβώς επειδή έχεις στη ζωή σου την ευθύνη ενός παιδιού, κάποιος άλλος θα κυνηγούσε την οποιαδήποτε δουλειά για βιοποριστικούς λόγους.

Ευτυχώς τα βγάζουμε πέρα και ο σύζυγός μου αποτελεί πολύ μεγάλο στήριγμα. Άλλες μαμάδες έχουν χαμηλότερες απολαβές και βλέπουν τα παιδιά τους ελάχιστα, γιατί κάνουν δύο και τρεις δουλειές. Εγώ είμαι πολύ τυχερή, γιατί μοιράζομαι το χρόνο μου με το παιδί μου.

Πλέον όλες σου οι υποχρεώσεις και το καθημερινό σου πρόγραμμα, περιστρέφονται γύρω από τις ανάγκες του Μάξιμου;

Εντελώς όμως! Η ζωή μου προσδιορίζεται πια από τον Μάξιμο και την οικογένειά μου. Θέλω να είμαι δίπλα τους και να αφοσιώνομαι στην ανατροφή του γιου μου. Δεν θα ήθελα να τον μεγαλώνουν άλλοι. Θέλω να είμαι δίπλα του σε όλα του τα βήματα, στο πώς διαμορφώνει τον χαρακτήρα του, στα πάντα.

Πιστεύεις ότι ένα παιδί μπορεί να ανακόψει μία επαγγελματική πορεία;

Εξαρτάται από το πώς το χειρίζεται κανείς και τις συγκυρίες που περιβάλλουν κάποιον. Ναι, είναι πολύ πιθανό να γίνει και αυτό. Ανάλογα με την περίπτωση. Εγώ σήμερα, στα 37 μου, είχα την τύχη να αγγίξω πολλές από τις φιλοδοξίες μου. Δουλεύω από 18 χρόνων, έχω κάνει τρελά ωράρια σε γυρίσματα, πρόβες, στη δουλειά. Κάποτε δεν κοιμόμουν καθόλου. Αλλά θέλω να δουλεύω παράλληλα… Για να μη χάνεται η ταυτότητά μας και από την άλλη, να είμαστε ένα υγιές πρότυπο για τα παιδιά.

Σε άλλαξε ο γιος σου, ως άνθρωπο;

Ε, ναι, αναγκαστικά αλλάζεις. Ήρθε στη ζωή σου ένας άνθρωπος που σε έχει ανάγκη…

Σε ποιον μοιάζει ο Μάξιμος;

Στον Παναγιώτη! (γελάει). Όχι, εντάξει, έχει πάρει τα μάτια μου. Στον χαρακτήρα όμως, έχει τη δική του προσωπικότητα.

Είσαι αυστηρή μαμά, Κατερίνα; Τηρείς πρόγραμμα;

Δεν είμαι αυστηρή στο πρόγραμμά του κι αυτό το «πληρώνω» ακόμα με τον ύπνο (γελάει). Δεν μπορώ αλλιώς. Είμαι αυτής της σχολής. Είμαι πιο χαλαρή. Χρειάζεται να ακούς τις ανάγκες του παιδιού, να είσαι εκεί, αλλά, ναι και τα όρια πρέπει να τηρούνται. Αναζητώ ακόμα τη χρυσή ισορροπία και νιώθω την ανάγκη να εξελίσσομαι συνεχώς ως μαμά.

Η ιδέα του δεύτερου παιδιού, τώρα, ως ένα άμεσο ενδεχόμενο, θα σε τρόμαζε;

Πέρσι, σίγουρα θα με τρόμαζε πολύ. Φέτος με τρομάζει λιγότερο. Εντάξει, μικρός είναι ακόμα ο Μάξιμος, να μεγαλώσει λίγο και βλέπουμε. Δεν είμαι αρνητική για δεύτερο παιδί. Το σκέφτομαι.

Μετά τον Μάξιμο, βρήκατε την ισορροπία στη σχέση και στον γάμο σας με τον Παναγιώτη;

Μοιραία οι ισορροπίες αλλάζουν όταν έρχεται ένα παιδί στη ζωή ενός ζευγαριού. Με εμάς όμως δεν έγινε καθόλου έτσι. Το παιδί ήρθε στη ζωή μας αμέσως, οπότε δεν καταλάβαμε κάποια αλλαγή. Στην ουσία η σχέση μου με τον Παναγιώτη διαμορφώθηκε μέσα από τον Μάξιμο.

Βρίσκεις καθόλου ελεύθερο χρόνο για να τον περνάς με το σύζυγό σου;

Ναι, το προσπαθούμε τουλάχιστον. Έχουμε αρκετή βοήθεια με το παιδί. Όμως ενώ θα μπορούσαμε να τη χρησιμοποιήσουμε αυτή τη βοήθεια, εμείς θέλουμε να ασχολούμαστε οι ίδιοι με τον μικρό. Δεν θέλουμε να τον αφήνουμε ούτε στιγμή.

Τι σου είπε ο Παναγιώτης για το αποκαλυπτικό φόρεμα, που έβαλες στην πρεμιέρα του «Your Face Sounds Familiar»;

(γελάει) Του άρεσε πάρα πολύ. Το είχε δει από πριν και του άρεσε.

Σου αρέσει όταν σε αποκαλούν κάποιοι «σέξι μαμά»;

Ναι, γιατί όχι; Ωραίο είναι αυτό!

Αλήθεια, τι είναι για σένα σέξι σε μία γυναίκα;

Το να είναι οικεία, προσιτή, ευγενική, πρόσχαρη. Να έχει ωραία αύρα και ενέργεια. Και φυσικά να έχει πολύ χιούμορ. Σέξι για μένα είναι ένα όμορφο βλέμμα, ένα χαμόγελο, τα όμορφα μάτια, τα όμορφα χέρια.

Εσύ προσέχεις το σώμα και τον εαυτό σου;

Ναι, βέβαια. Γενικά με προσέχω, αλλά όχι σε υπέρμετρο βαθμό. Γυμνάζομαι, τώρα τελευταία, γιατί παλιά δεν το έκανα. Μου αρέσει, αλλά από την άλλη είμαι τεμπέλα σ’ αυτά και τώρα πια προσπαθώ να μπω σε ένα πρόγραμμα.

Έχεις κάνει ποτέ αυστηρές δίαιτες;

Όχι, ποτέ. Δεν είμαι υπέρ αυτών των προσπαθειών και δεν μου αρέσει να στερούμαι. Εκτός από μία φορά που έκοψα για ένα μήνα τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά. Έχω περιορίσει, όμως, αρκετά το κρέας. Από μικρή δεν μου άρεσε πολύ. Αλλά, ειδικά μετά το παιδί, έχω αρχίσει να το αποστρέφομαι. Λίγο κοτόπουλο τρώω κι αυτό μη φανταστείς, μία στις τόσες… Θα το σταματήσω και αυτό.

Θα γίνεις χορτοφάγος;

Κατά εκεί λέω να το πάω!

Αγχώνεσαι όταν παίρνεις μερικά κιλά παραπάνω;

Όχι, όχι. Τα χάνω εύκολα, λόγω του μεταβολισμού μου, οπότε δεν με νοιάζει. Δεν με απασχολεί ιδιαίτερα.

Σου αρέσει ο εαυτός σου όσο μεγαλώνεις, Κατερίνα;

Ναι, αμέ. Η σχέση μου με τον χρόνο πάντα ήταν καλή. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου. Θέλω να μεγαλώσω, να γεράσω όμορφα. Θέλω να δω τον Μάξιμο μεγάλο και να ζήσω το παιδί μου, να το χαρώ. Κι είναι αφελές να τα θες όλα αυτά και παράλληλα, να επιθυμείς, να παραμείνεις όπως ήσουν στα 30 σου. Βέβαια, αν δω μία ρυτίδα στον καθρέφτη, θα πω «ωχ, τι γίνεται εδώ;», αλλά θα μου περάσει. Εδώ εσείς οι άντρες και τρελαίνεστε! Άλλωστε, μπορείς με πολλούς τρόπους να εξαλείψεις τις ρυτίδες. Δεν είμαι κατά, οπότε χαλαρώνω.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164