Κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αντώνης Σαμαράς – Μετά το “ναυάγιο” ο Τσίπρας αύριο στις 14:00 στον Κάρολο Παπούλια

Με την συνάντησή του με τον Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε διαδοχικά πρώτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στη συνέχεια με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και εν συνεχεία με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αρνήθηκαν να συναντηθούν, λέγοντας ότι οι θέσεις τους είναι γνωστές και δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας.

Μετά τη συνάντηση του με τον κ. Σαμαρά ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι έχει ταχθεί υπέρ μίας ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά διευκρίνισε ότι “μία μεταμφιεσμένη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δεν θα είναι σε αρμονία με το εκλογικό μήνυμα. Για μας το σημαντικό είναι να εξασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το Μνημόνιο”.

Έκανε αναφορά στις δηλώσεις του κ. Τσίπρα “ότι θα απευθυνθεί πρωτίστως στις δυνάμεις της Αριστεράς”, σημειώνοντας ότι περιμένει να δει την εξέλιξη της πρωτοβουλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι “έχουμε πολιτική διάθεση και μ΄ αυτήν προσερχόμαστε”.

Μετά τον κύκλο των συναντήσεων που έλαβε χώρα στο γραφείο του στην Βουλή, ο κ. Σαμαράς κατευθύνθηκε στα γραφεία του κόμματος στην λεωφόρο Συγγρού, από όπου και θα κάνει δήλωση μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας της διερευνητικής εντολής..

Τους 5 όρους του για την δημιουργία μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας παρουσίασε στην 15λεπτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. (διαβάστε την είδηση)

Παπούλιας: Αντίσκοινα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο

Νωρίτερα, μια δήλωση του Κάρολου Παπούλια τα είπε όλα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Αν και στη συνάντησή του με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής δήλωσε από τη φύση του αισιόδοξος, σε συνομιλία του αργότερα με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξος εμφανίστηκε. Όταν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ τον ρώτησαν αν το επόμενο διάστημα θα τον βλέπουν συχνά, ο Κάρολος Παπούλιας τους απάντησε: “Αντίσκηνα έχετε; Σας παραχωρώ τον κήπο”, δίνοντας το στίγμα των εξελίξεων μετά τις εκλογές της Κυριακής.

Διάβασε όλες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Newsit

Read More

And More