Καθηγήτρια ζήτησε σε μαθητές να οργανώσουν τρομοκρατικό χτύπημα!

Οργή προκάλεσε στην κοινωνία της Αυστραλίας, η είδηση πως μια καθηγήτρια γυμνασίου ζήτησε στους μαθητές να παρουσιάσουν ένα σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης.

Πρόκειται για μια καθηγήτρια που ζήτησε στους μαθητές να παρουσιάσουν στην τάξη το πλάνο μιας τρομοκρατικής επίθεσης, που θα ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων.
Τη συγκεκριμένη “εργασία” επέκρινε έντονα η επικεφαλής του τμήματος εκπαίδευσης της Δυτικής Αυστραλίας, Σαρίν Ο΄Νιλ. “Είμαι απίστευτα απογοητευμένη με την άσκηση που δόθηκε στους μαθητές. Πιστεύω ότι ήταν ανάρμοστη και δικαίως εξοργιστική”, σχολίασε.
Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια ζήτησε από τους μαθητές ηλικίας 15 και 16 χρόνων, να σχεδιάσουν μία τρομοκρατική επίθεση με χημικά ή βιολογικά όπλα και στόχο” μια ανυποψίαστη αυστραλιανή κοινότητα”. Οι βαθμοί των μαθητών θα κρίνονταν από την ικανότητά τους να αναλύουν τις πληροφορίες που έμαθαν για την τρομοκρατία και τον χημικό και βιολογικό πόλεμο και να τα εφαρμόζουν στην πραγματική ζωή.
Το θέμα έγινε γνωστό όταν ένας 15χρονος μαθητής, οργισμένος, αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Read More

And More