Κατρανίδης – Πεφάνη : “Εφτασε η ώρα να κλείσουν οι λογαριασμοί…” !

Μυστικά τέλος… Επειτα από τρία ολόκληρα χρόνια έφτασε η στιγμή για να έρθουν στο φως όλα τα μυστικά και να οδηγηθούν οι ήρωες της Εδέμ, ο καθένας ξεχωριστά στη δική του προσωπική κάθαρση. Aπό αυτή τη Δευτέρα στις 7.00 μ.μ. τα “Mυστικά της Εδέμ” επιστρέφουν στους δέκτες μας μέσα από το Mega, με έναν κύκλο επεισοδίων, ο οποίος θα μας ταξιδέψει μέχρι το φινάλε. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη… Μegάλη πρεμιέρα κάναμε μια μικρή κουβέντα με το ζευγάρι Πέτρο και Αμαλία Ρούσσου ή αν προτιμάτε με τον Δάνη Κατρανίδη και τη Βάνα Πεφάνη…

– Τα “Μυστικά” για όλους εμάς μπορεί να κάνουν αυτή τη Δευτέρα πρεμιέρα, όμως για εσάς έχουν κάνει φινάλε! Τα γυρίσματα έχουν ολοκληρωθεί από τον Αύγουστο και τώρα, έναν μήνα μετά, θέλω να μου πείτε πώς αισθάνεστε γι’ αυτό το… τέλος.
– Δάνης Κατρανίδης: Αισθάνομαι περίεργα, γιατί πολύ απλά δεν έχω προλάβει να συνειδητοποιήσω ότι όλο αυτό τελείωσε. Ομως, όπως και σε όλα τα ωραία πράγματα στη ζωή, έτσι κι εδώ έπρεπε να υπάρξει ένα τέλος πριν έρθουν η φθορά και η κούραση…
– Βάνα Πεφάνη: Η αλήθεια είναι ότι η “Εδέμ” μού λείπει ανυπόφορα! Μάλιστα όταν τελειώσαμε τα γυρίσματα, έφυγα για έναν μήνα στο Παρίσι και δεν πρόλαβα να αισθανθώ αυτήν την απώλεια. Ετσι την απώλεια της “Εδέμ” από τη ζωή μου τη ζω τώρα. Είναι πραγματικά σπάνιο να σου λείπει μία δουλειά τόσο πολύ και όταν σου συμβαίνει είναι πολύτιμο συναίσθημα.

– Επειτα από τρία χρόνια καθημερινού τρεξίματος νιώσατε λιγάκι ανακούφιση γι’ αυτό το φινάλε;
– Δάνης – Βάνα: Ανακούφιση νιώσαμε μόνο τις δύο, τρεις πρώτες μέρες, με την έννοια ότι σταμάτησε το άγχος και ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάποιες ανάσες. Ομως, σε καμία περίπτωση δεν νιώσαμε ανακούφιση με την έννοια ότι “επιτέλους τελείωσε η ”Εδέμ”…”.

– Τρία χρόνια τώρα δεν νιώσατε την ανάγκη της… ανανέωσης, την ανάγκη της αλλαγής;
– Δάνης – Βάνα: Η ανάγκη της ανανέωσης και της αλλαγής δεν σταματά ποτέ για έναν καλλιτέχνη… Αν ένας καλλιτέχνης ησυχάσει, πέθανε! Η ανανέωση και η ανάγκη του να γυρίσει σελίδα είναι ζωή! Αλλωστε, αυτή η δουλειά είναι δρόμος και πρέπει διαρκώς να μπορείς να προχωρείς. Ομως, στα “Μυστικά” δεν αισθανθήκαμε ούτε μία στιγμή πως… “παγιδευτήκαμε” και πως πρέπει να πάμε παρακάτω, γιατί πολύ απλά η Ελενα Ακρίτα και ο Γιώργος Κυρίτσης δεν σταμάτησαν ούτε μία μέρα να εξελίσσουν την ιστορία τους. Τρία ολόκληρα χρόνια ζήσαμε απίστευτα πράγματα και οι ρόλοι μας προχώρησαν τόσο πολύ, που πραγματικά μας προσέφεραν διαρκώς νέες εμπειρίες.

– Αλήθεια, πώς ένας καλλιτέχνης αποφεύγει την παγίδα της επανάληψης σε μία καθημερινή δουλειά στην οποία κρατά έναν τόσο χαρακτηριστικό ρόλο;
– Δάνης – Βάνα: Την παγίδα μπορείς να την αποφύγεις μόνο όταν δεν… βολευτείς μέσα στον ρόλο σου. Αν δεν επαναπαυτείς… Αν προσπαθείς συνεχώς να ανακαλύψεις τον ήρωα ή την ηρωίδα που ενσαρκώνεις και αν καθημερινά το… παιδεύεις το όλο θέμα, πριν μπεις στο πλατό για γύρισμα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη δουλειά μας. Και όποιος… καμουφλάρεται πίσω από έναν ρόλο, είναι μόνο ζήτημα χρόνου για το πότε θα το αντιληφθεί ο κόσμος. Τον κόσμο δεν μπορεί κανείς να τον κοροϊδέψει.

– Τα χιλιόμετρα που έχετε στο καλλιτεχνικό κοντέρ σας είναι πολλά και σας έχουν χαρίσει μία σημαντική καλλιτεχνική πορεία. Ποιο είναι το σημαντικότερο δίδαγμα που έχετε πάρει;
– Δάνης: Οτι διαρκώς πρέπει να έχω και τα αυτιά μου και τα μάτια μου ορθάνοιχτα. Αν δεν ακούς, δεν πρόκειται να απαντήσεις σωστά σε αυτό που σε ρωτούν. Οταν ακούς πάει να πει πως είσαι… παρών. Εχω κουραστεί από τους καθημερινούς… συγκρουόμενους μονολόγους που κυριαρχούν στη ζωή μας.
– Βάνα: Μέσα από αυτήν τη δουλειά ακόμα μαθαίνω, ακόμα παίρνω διδάγματα, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω για το ποιο είναι το σημαντικότερο δίδαγμα που μου έχει χαρίσει. Ισως κάτι τέτοιο να είμαι σε θέση να στο απαντήσω όταν φτάσω στα 70 και ζω ακόμη (γέλια). Σίγουρα, πάντως, έχω διαπιστώσει πως το να είναι κανείς ηθοποιός δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και καλό στομάχι. Ουσιαστικά όλοι εμείς που βρισκόμαστε σε αυτόν τον χώρο θα έπρεπε να δουλεύουμε τόσο σκληρά όσο οι αθλητές, γιατί πρέπει να κρατάμε σε άριστη κατάσταση και το σώμα αλλά και το πνεύμα. Ετσι κι αλλιώς οι ηθοποιοί ζουν σε ρυθμούς… πρωταθλητισμού ή τουλάχιστον έτσι έπρεπε να ζουν.

– Και επιτυχία, τι είναι για εσάς η επιτυχία; Εχετε καταλήξει;
– Δάνης: Η επιτυχία μπορεί να είναι γλυκιά, είναι, όμως, και… κακός σύμβουλος! Μπορεί να θεωρήσεις τα πάντα δεδομένα. Μπορεί να λειτουργήσει σαν τις… σειρήνες! Ομως, αν η επιτυχία ήταν δεδομένη, τότε όποιος από εμάς έκανε κάποιες επιτυχίες στην καριέρα του, θα έπαιρνε πέντε γαλόνια και μία σύνταξη και θα ήταν συνταξιούχος επιτυχημένος ηθοποιός. Δεν θα χρειαζόταν να ξαναδουλέψει ή να ξαναπροσπαθήσει για κάτι… Και για να είμαι ειλικρινής, ποτέ η επιτυχία και η καταξίωση δεν ήταν αυτοσκοπός μου, οπότε δεν ξέρω και τι είναι επιτυχία. Επιτυχία για μένα είναι να μπορείς να προχωρείς παρακάτω.
– Βάνα: Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι είναι η επιτυχία και τι η αποτυχία. Εχουν υπάρξει δουλειές που πραγματικά το άξιζαν να πάνε καλά και δεν τις είδε κανείς και δουλειές που κανονικά ο κόσμος θα έπρεπε να τους έχει γυρίσει την πλάτη και, όμως, κατάφεραν να κερδίσουν την ψήφο της προτίμησης του κόσμου… Επιτυχία για μένα είναι το να περπατώ στον δρόμο και να έρθει έστω κι ένας και να μου πει έναν ωραίο λόγο για κάποια από τις δουλειές στις οποίες έχω υπάρξει. Επιτυχία για μένα δεν είναι καν το χειροκρότημα, γιατί, όπως και να το κάνεις, ο άλλος θα σε χειροκροτήσει… Επιτυχία για μένα είναι ένα καλό σχόλιο, είναι ένα σχόλιο που θα ακούσω από καρδιάς και το οποίο δεν ξεχνάω ποτέ!

Πληρώνουμε για τα λάθη μας

– Για να γυρίσουμε και λίγο στα της “Εδέμ”. Οσον αφορά τον “Ρούσσο” και την “Αμαλία” έχω να πω πως έπειτα από τρία χρόνια κατέληξα πως… αγάπη και μίσος πάνε μαζί!
– Δάνης – Βάνα: Ουσιαστικά ανάμεσα σε αυτούς τους δύο ανθρώπους δεν υπήρξε ποτέ μίσος. Οταν δύο άνθρωποι για τόσα χρόνια μοιράζονται όλα τα θετικά και τα αρνητικά της ζωής τους, δεν μπορεί παρά μόνο να αγαπιούνται. Λάθη έκαναν και οι δύο και, φυσικά, τώρα ήρθε η ώρα που θα πληρώσουν γι’ αυτά τα λάθη τους.

– Ο “Ρούσσος” τελικά δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς την “Αμαλία” και η “Αμαλία” τη ζωή της χωρίς τον “Ρούσσο”;
– Δάνης – Βάνα: Εννοείται, γι’ αυτό και οι σεναριογράφοι μας δεν μας χώρισαν ποτέ! Αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν μπορούν να χωρίσουν.

Δύο άνθρωποι που τσακώνονται διαρκώς και ζηλεύουν ο ένας τον άλλο τόσο πολύ, σαφέστατα και είναι ακόμα ερωτευμένοι, πώς θα χωρίσουν;
– Δάνης: Ο,τι και να γίνει, ο “Ρούσσος” στην “Αμαλία” θα καταλήγει, είναι το… πεπρωμένο του (γέλια)!
– Βάνα: Πώς να τελειώσει ένας γάμος που είναι γεμάτος από χιούμορ και αυτοσαρκασμό; Ο αυτοσαρκασμός και το χιούμορ έχουν σώσει ζωές, πόσω μάλλον μία απλή σχέση!

– Και έφτασε η ώρα για να έρθουν όλα τα μυστικά στο φως; Οπως λέει, άλλωστε, και το τρέιλερ της σειράς, “μυστικά τέλος”!
– Δάνης – Βάνα: Εφτασε η ώρα για να κλείσουν όλοι οι λογαριασμοί, για να ειπωθούν αλήθειες και για να γίνουν αποκαλύψεις. Βέβαια, και πάλι κάποια από τα μυστικά δεν θα βγουν στο φως, γιατί πολύ απλά κανείς ποτέ δεν μπορεί να γίνει απόλυτα ειλικρινής. Ολοι κρατάμε κομμάτια για μας και αυτό θα κάνουν και οι ήρωές μας.

– Κάθαρση θα υπάρξει;
– Δάνης – Βάνα: Ολοι οι ήρωες, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα οδηγηθούν στην προσωπική τους λύτρωση, γιατί, αν μη τι άλλο, πρέπει να υπάρξει στο φινάλε το αίσθημα της δικαιοσύνης και για τον κόσμο, που περίμενε αυτό το φινάλε για τρία ολόκληρα χρόνια!

– Η “Εδέμ” τι ήταν για εσάς;
– Δάνης – Βάνα: Ενα μεγάλο δώρο… Είναι σπάνιο πράγμα να βρίσκεσαι σε μία δουλειά και να νιώθεις ευτυχισμένος. Είναι σπάνιο πράγμα να βρίσκεσαι σε μία δουλειά και αυτήν τη δουλειά να την πιστεύεις, να την αγαπάς και να σε εκφράζει τόσο πολύ…

Πηγή : TV Εθνος

Read More

And More