Καύσιμα με ήλιο και νερό; Γίνεται. Εμπνευστής τους… Έλληνας καθηγητής!

Πλέον η παραγωγή καυσίμων από ήλιο και νερό, δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, δημιούργησε το Hydrosol.

To Hydrosol είναι μία εφαρμογή που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να διασπάσει το νερό και να δώσει καύσιμο υδρογόνο. Όμως ο μεγάλος αυτός επιστήμονας έκανε ένα βήμα παραπερα. Σημείωσε ένα νέο τεχνολογικό επίτευγμα, το ARMOS, το οποίο παράγει και υδρογονάνθρακες από τους οποίους αποτελείται το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

”Χρησιμοποιώντας καταλυτικούς αντιδραστήρες, πρόσφατα καταφέραμε στο εργαστήριο να διασπάσουμε το διοξείδιο του άνθρακα και να πάρουμε μονοξείδιο. Αυτό έχει αποτέλεσμα να έχουμε αυτό που λέμε, αέριο σύνθεσης. Δηλαδή το υδρογόνο που παίρνουμε από το νερό μαζί με το μονοξείδιο του άνθρακα που παίρνουμε από το διοξείδιο αποτελούν το βασικό αέριο που χρησιμοποιείται στη χημική βιομηχανία για να συνθέσει ό,τι ένωση μπορείτε να φανταστείτε, όπως πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και πλαστικά”, λέει ο καθηγητής στην Espresso.

Read More

And More