Κι όμως έρχεται…μπόρα! Διάβασε που θα βρέξει..

Bροχές και μπόρες μας ετοιμάζει σύμφωνα με την ΕΜΥ αυτό το Σαββατοκύριακο! Δες που θα βρέξει και που όχι!

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα πιθανόν να σημειωθούν όμβροι στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 και πιθανώς 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΠΟΥ ΘΑ “ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ” ΤΑ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ:
– στην Αλεξανδρούπολη
– στη Μαρώνεια
– στη Καβάλα
– στη θάσο
– στη Λήμνο
– στη Σαμοθράκη
– στην Ασπροβάλτα

Σε αυτές τις περιοχές περιμένουμε τα φαινόμενα να είναι έντονα και γ΄αυτο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Κυρίως όσοι θα είναι στη θάλασσα με μικρά σκάφη, φουσκωτά ή αλιευτικά θα πρέπει να μην ανοιχτούν βαθιά.

Εκτός από τα μπουρίνια περιμένουμε βροχές και μπόρες κατά τόπους ισχυρές, ενώ δεν αποκλείονται και χαλαζοπτώσεις. Σημαντική θα είναι η πτώση του υδραργύρου που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα ακόμη και στην Κρήτη. Το απόλυτο παράδοξο είναι πως το μεσημέρι του Σαββάτου ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 37 βαθμούς κελσίου και μετά θα κάνει βουτιά.

Διάβασε τον καιρό της Κυριακής στο newsit!

Read More

And More