Κι όμως ο Kanye West συνέθεσε όπερα με τίτλο «Ναβουχοδονόσορ»!

Την περασμένη Κυριακή, ο Kanye West ανακοίνωσε μέσω Twitter νέα που ξεχωρίζουν: έχει συνθέσει μία όπερα, της οποίας η πρεμιέρα θα γίνει στο Hollywood Bowl του Λος Άντζελες την 24η Νοεμβρίου. Η όπερα φέρει τον τίτλο «Nebuchadnezzar: A Kanye West Opera» και σκηνοθέτης θα είναι η Ιταλίδα καλλιτέχνης performer Βανέσα Μπίκροφτ, εδώ και χρόνια συνεργάτης του ράπερ.

Τα τελευταία χρόνια, η μουσική πορεία του Γουέστ έχει όλο και περισσότερο θρησκευτική κατεύθυνση: από το σε στυλ γκόσπελ «Sunday Services» έως το ένατο άλμπουμ του «Jesus Is King». Η όπερα «Ναβουχοδονόσορ» δεν είναι εκτροπή από το πνευματικό μονοπάτι το οποίο ακολουθεί. Από τη Βίβλο γνωρίζουμε την ιστορία του Ναβουχοδονόσορα, του Λάκκου των Λεόντων και του Προφήτη Δανιήλ. Και ο ίδιος έχει πει ότι βλέπει τον εαυτό του σαν ένα είδος Ναβουχοδονόσορα του 21ου αιώνα.

Η συνεργασία του Γουέστ με την Μπίκροφτ ξεκίνησε το 2008, όταν παρουσίασαν στην Ace Gallery στο Λος Άντζελες μια περφόρμανς για το άλμπουμ του «808s & Heartbreaks». Έκτοτε, δούλεψαν μαζί σε βιντεοκλίπ συνθέσεων του Γουέστ και σε σκηνικά ζωντανών εμφανίσεών του, καθώς και σε παρουσιάσεις κολεξιόν της Yeezy, του οίκου μόδας του ράπερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More