Κι όμως! Ολυμπιονίκης τιμωρήθηκε με αποκλεισμό λόγω… απιστίας

Με αποκλεισμό από όλους τους αγώνες μέχρι το τέλος του χρόνου τιμωρήθηκε λόγω μιας εξωσυζυγικής σχέσης ο Ολυμπιονίκης της Ιαπωνίας Ντάιγια Σέτο. Η αποκάλυψη πως ο αθλητής συναντούσε μια κυρία που δεν ήταν σύζυγός του σε ξενοδοχείο στάθηκε η αφορμή όχι μόνο για τον αποκλεισμό του από τους αγώνες αλλά και για να διακόψουν οι χορηγοί του τις συμφωνίες που είχαν μαζί του.   

Ο 26χρονος Ολυμπιονίκης κλήθηκε σε απολογία από την Επιτροπή Ηθικής του αθλήματός του, όπου παραδέχτηκε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε μια μικρή εξωσυζυγική περιπέτεια.

Ο λόγος που του επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή είναι γιατί σύμφωνα με την αθλητική ομοσπονδία της Ιαπωνίας ο Ντάιγια Σέτο, παραβίασε τον κώδικα συμπεριφοράς των αθλητών καθώς θεωρείται πρότυπο για την κοινωνία και η συμπεριφορά του ήταν αντίθετη ως προς αυτό. 

Το θέμα ωστόσο δεν έληξε εκεί αφού ο 26χρονος αθλητής μετά την έκταση που πήρε το θέμα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την αρχηγία της εθνικής ομάδας κολύμβησης.

Ο 26χρονος είναι πατέρας μιας κόρης και είναι ο πρώτος ασιάτης κολυμβητής που κατέκτησε παγκόσμιο τίτλο στη μικτή ατομική. Στην κατοχή του έχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 200 μ. πεταλούδας και στα 400μ. μικτής ατομικής. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164