Κιβωτός του Κόσμου: Οι επώνυμοι και οι πολιτικοί που στήριζαν τον πατέρα Αντώνιο και το έργο του

Με ανακοίνωση στα social media η Κιβωτός του Κόσμου χαρακτηρίζει «Ψευδείς και συκοφαντικές» τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών για περιστατικά κακοποίησης στις δομές του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα, ο 19χρονος ο οποίος κατήγγειλε πρώτος τους αρμόδιους της ΜΚΟ απευθυνόταν στο πρόσωπα του πατέρα Αντώνιου.

«Στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πως να τον αντιμετωπίσω», ανέφερε στην κατάθεσή του ο 19χρονος σήμερα που είχε φιλοξενηθεί στις δομές της Κιβωτού. – Δες ΕΔΩ αναλυτικά όσα ισχυρίζεται ο νεαρός άνδρας.

Από την πρώτη στιγμή, ο πατέρας Αντώνιος εξέφρασε την θλίψη του κάνοντας  λόγο για «ανυπόστατα ψεύδη», ωστόσο οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες της υπόθεσης που προκαλεί έντονες αντιδράσεις.

Κιβωτός του Κόσμου: Οι επώνυμοι και οι πολιτικοί που στήριζαν τον πατέρα Αντώνιο και το έργο του

Η Πατέρας Αντώνιος ίδρυσε την Κιβωτό του Κόσμου πριν από 25 περίπου χρόνια. Από τότε μέχρι και σήμερα, οι δημόσιες εμφανίσεις του δίπλα σε πολιτικούς, καλλιτέχνες και αθλητές, είναι αρκετές.

Στόχος του πάντα να βοηθήσει στην ανάπτυξη της ΜΚΟ, μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις. Πριν έναν χρόνο, όταν τον Οκτώβριο του 2021 ο πατέρας Αντώνιος είχε βρεθεί στη Χίο στο μεγάλο γεύμα αγάπης και τιμής προς στην Κιβωτό σε μια εκδήλωση με τον συντονισμό της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Μερικές από τις εμφανίσεις του πατέρα Αντωνίου που είχαν προηγηθεί δίπλα σε καλλιτέχνες και πολιτικούς:

Φιλανθρωπικός αγώνας ποδοσφαίρου.Νίκος Γραμμένος-Πατέρας Αντώνιος-Μάρκος Σεφερλής-Γ. Καπετάνιος-Γ. Πλούταρχος

-Εγκαίνια Κέντρου Ειδικής Μέριμνας Κιβωτού του Κοσμου. Λυδία Αγγελοπούλου-Πατέρας Αντώνιος-Όλγα Κεφαλογιάννη

 

Κολωνός-Εγκαίνια Κέντρου Ειδικής Μέριμνας Κιβωτού του Κοσμου.Προκόπης Παυλόπουλος-Πάτερας Αντώνιος-Βλασία Παυλοπούλου 

Κολωνός-Εγκαίνια Κέντρου Ειδικής Μέριμνας Κιβωτού του Κοσμου. Μελίνα Ασλανίδου-Πατέρας Αντώνιος

 

Ο τραγουδιστής, Πάνος Μουζουράκης ως «Πρέσβης της Κιβωτού του Κόσμου» είχε μιλήσει τηλεοπτικά στο παρελθόν, ενώ είχε αναφερθεί στον πατέρα Αντώνιο.

 

 

Κιβωτός του Κόσμου: Οι πρώτες αντιδράσεις των επωνύμων

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες κακοποίησης στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, παρουσιαστές – δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες αντέδρασαν έντονα με αναρτήσεις στα social media.

  • Ρούλα Κορομηλά

Η παρουσιάστρια του Mega παρακολουθώντας σοκαρισμένη τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης, έκανε το δικό της σχόλιο στο twitter αποκαλύπτοντας μάλιστα για πρώτη φορά πως στο παρελθόν στήριζε οικονομικά την Κιβωτό του Κόσμου.

«Στήριζα την Κιβωτό του Κόσμου έμπρακτα από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης της, πληρώνοντας ακόμα και τα ενοίκια του χώρου κι υποστηρίζοντας τα παιδιά με κάθε τρόπο. Αν όσα τραγικά ,αποτρόπαια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας που αφορούν τα παιδιά ισχύουν, νοιώθω οργή και απογοήτευση» έγραψε η Ρούλα Κορομηλά.

  • Νίκη Λυμπεράκη

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της «Μεγάλης Εικόνας» στο Mega λίγα 24ωρα πριν τις καταγγελίες, είχε βρεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου όπου και είχε συνομιλήσει τηλεοπτικά με τον πατέρα Αντώνιο.

Η Νίκη Λυμπεράκη δήλωσε σοκαρισμένη με τις καταγγελίες: «Είναι μία υπόθεση που μας έχει ταράξει όλους, νομίζω δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος στο άκουσμα αυτή της ιστορίας δεν έχει ταραχθεί εσωτερικά. Η επικαιρότητα δυστυχώς στη χώρα μας είναι γεμάτη με τέτοιες υποθέσεις, φρικώδεις υποθέσεις», ανέφερε στο Live News η Νίκη Λυμπεράκη.

  •  Ζέτα Δούκα

«Ας ξεκινήσουμε να ακούμε τα παιδιά που βρίσκονται στις δομές “φιλοξενίας” ενηλικιώνονται (!) μέσα σε αυτές και ουσιαστικά χωρίς φωνή», έγραψε όλο νόημα η ηθοποιός στον λογαριασμό της στο instagram

  • Κώστας Κρομμύδας

«Η κιβωτός του κόσμου έγινε κιβωτός του τρόμου για κάποια παιδιά… Έχοντας βοηθήσει στο παρελθόν με πολλούς τρόπους το συγκεκριμένο ίδρυμα, αισθάνομαι απογοήτευση, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταφέρουμε να προστατέψουμε όλα αυτά τα ανυπεράσπιστα παιδιά», έγραψε ο Κώστας Κρομμύδας στο Twitter.

Μέχρι αυτή την ώρα οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τις καταγγελίες στις δομές της Κιβωτού, με τους αρμόδιους της ΜΚΟ να διαψεύδουν όλα τα παραπάνω.

 

 

Read More

And More