Κιβωτός του Κόσμου: Τι είχε συμβεί έναν χρόνο πριν σε εκδήλωση στη Χίο, όταν τίποτα δεν προμήνυε τι θα ακολουθούσε

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τις πρώτες καταγγελίες για κακοποίηση στις δομές της ΜΚΟ οργάνωσης, Κιβωτός του Κόσμου, ιδρυτής της οποίας είναι ο πατέρας Αντώνιος.

Όπως παρουσιάζει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» οι καταθέσεις στοχεύουν αρχικά προς ένα πρόσωπο: τον πατέρα Αντώνιο, την «ψυχή» της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς και σε τρία ακόμα άτομα, τα οποία ο καταγγέλλων αποκαλεί «υπηρέτες» του πατρός Αντωνίου.

Μέχρι στιγμής ωστόσο ο πατέρας Αντώνιος κάνει λόγο για «ανυπόστατα ψεύδη».

Κιβωτός του Κόσμου – Η εκδήλωση στη Χίο ένα χρόνο πριν τις καταγγελίες

Τον Οκτώβριο του 2021 η Περιφέρεια ΒΑ τιμώντας το έργο κοινωνικής προσφοράς της «Κιβωτού», της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο, διοργάνωσε ένα γεύμα αγάπης από το οποίο δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο πατέρας Αντώνιος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε αναλάβει η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ το παρών «έδωσαν» πρόσωπα από τον πολιτικό, αθλητικό και καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας.

Αναλυτικά, την εκδήλωση είχαν τιμήσει με την παρουσία τους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών Βορείου Αιγαίου, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Χαιρετισμό μέσω βίντεο είχε απευθύνει και ο «Πρέσβης της Κιβωτού του Κόσμου» Πάνος Μουζουράκης.

Ένα χρόνο μετά και καταγγελίες κακοποίησης στις δομές της ΜΚΟ οργάνωσης προκαλούν σοκ – Ο πατέρας Αντώνιος εξέφρασε αμέσως την θλίψη του, αναφέροντας πως και ο ίδιος ενημερώθηκε από τα πρώτα δημοσιεύματα.

Την ίδια ώρα πάντως οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και στο μικροσκόπιο μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα.

Ένα στέλεχος από την «Κιβωτό του κόσμου», σε βάρος του οποίου υπάρχει μία πολύ σοβαρή καταγγελία ενός 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση.

Τρία πρόσωπα που είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό». Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με το πέρασμα του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι, όπως μετέδωσε πριν λίγο το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

Read More

And More