Κλείνει η αυλαία απόψε για τους “Ηρωες” του ΑΝΤ1!

Τους δύο τελευταίους ήρωες της χρονιάς παρουσιάζει σήμερα το βράδυ στον ΑΝΤ1 ο Σάκης Ρουβάς, στο φινάλε του προγράμματος του σταθμού «Ηρωες ανάμεσά μας».

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μιχαήλ και τη Ματίνα Βαβούλη που για διαφορετικούς λόγους αναδείχτηκαν «ήρωες» της καθημερινότητας με γνώμονα την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Την Πέμπτη 4 Ιουλίου σε απευθείας σύνδεση με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα μεταδοθεί η εκδήλωση της βράβευσης των ηρώων που θα παρουσιάσουν η Μαρία Χούκλη και ο Σάκης Ρουβάς, ενώ θα αναδειχθεί και ο «ήρωας εκείνος που είχε το μεγαλύτερο κοινωνικό αντίκτυπο».

«Ονομάζομαι Παναγιώτης, είμαι 45 ετών, επιζών από καρκίνο των όρχεων και μένω δυνατός». Ετσι συστήνεται ο γυμναστής Παναγιώτης Μιχαήλ, ο οποίος κατάγεται από την Κύπρο και νόσησε για πρώτη φορά από καρκίνο των όρχεων το 1997, σε ηλικία 30 ετών. Ο Παναγιώτης πολέμησε και πολεμά τον καρκίνο μέσα από τη δημιουργία ενός οργανισμού που παρέχει όσα εκείνος θα ήθελε να είχε ως ασθενής. Η Κοινωφελής μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου, με τον τίτλο «Μείνε δυνατός ή Be strong», μέσω μιας πρότυπης για τα ελληνικά δεδομένα γραμμής υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί, προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και ψυχοκοινωνική στήριξη σε χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Η δεύτερη ηρωίδα της εκπομπής είναι η Ματίνα Βαβούλη που πριν από 15 χρόνια ανέλαβε προϊσταμένη στο 7ο διθέσιο Δημοτικό Σχολείο στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, όπου σε ποσοστό 80% φοιτούν μαθητές Ρομά. Τότε, τα περισσότερα Τσιγγανόπουλα της περιοχής ήταν στους δρόμους και δεν φοιτούσαν στο σχολείο.

Εκείνη με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο κατάφερε να προσελκύσει τα παιδιά στο σχολείο. Υστερα από πολλές προσωπικές θυσίες που είχαν επιπτώσεις ακόμα και στη υγεία της, σήμερα έχει δημιουργήσει ένα 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ όπου τα παιδιά διδάσκονται μεταξύ άλλων Πληροφορική, Αγγλικά, Θεατρική Αγωγή, Εικαστικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από 15 χρόνια φοιτούσαν 30 παιδιά και αυτήν τη στιγμή ο αριθμός μαθητών του σχολείου έχει φτάσει τους 300. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα σίτισης βοηθούνται διακριτικά μέσα από προγράμματα που έχει εξασφαλίσει το σχολείο.

Ο Γιάννης Λαζαρίδης, ο άνθρωπος που πρότεινε τη Ματίνα Βαβούλη ως τη δική του «ηρωίδα» μιλάει για το έργο της και δηλώνει: «Στα τέσσερα χρόνια που ήταν υφιστάμενή μου την παρομοίαζα με την Αγία Τερέζα». Το πρότζεκτ του σταθμού «Ηρωες ανάμεσά μας» θα συνεχιστεί και του χρόνου στον ΑΝΤ1.

Read More

And More