Κόμο: Έρημη πόλη το διάσημο θέρετρο της βόρειας Ιταλίας λόγω κορονοϊού! Φωτορεπορτάζ και video

Με τους νεκρούς να φθάνουν τους 3.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα (από τις μέχρι τώρα μετρήσεις) να ξεπερνούν τις 35.000 η βόρεια Ιταλία και η περιοχή της Λομβαρδίας παραμένουν σε κατάσταση καραντίνας, όπως και όλη η χώρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.  Οι δρόμοι είναι άδειοι, τα άλλοτε γεμάτα κόσμο μέρη έχουν ερημέσει και ο μόνος χώρος που έχει ουρές είναι ο χώρος αναμονής στα supermarket, από τα οποία ο κόσμος σπεύδει για να προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Η κατάσταση θυμίζει χειρότερες συνθήκες και από αυτές πολέμου αναφέρουν οι γηραιότεροι στην Ιταλία, ενώ οι μετακινήσεις όλων είναι πολύ συγκεκριμένες και γίνονται πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: μάσκα και γάντια μιας χρήσης, τα οποία ο κόσμος πετά μετά την επιστροφή στην οικία του.

Το TLIFE σου εξασφάλισε κάποιες εικόνες από τους έρημους δρόμους στην περιοχή της Λίμνης Κόμο, στο διάσημο θέρετρο της Βόρειας Ιταλίας που είναι το αγαπημένο μέρος πολλών διάσημωβν, αλλά και από τις γύρω περιοχές.

Το μόνο που βλέπεις είναι έρημους δρόμους, χωρίς κόσμο και… ζωή!

Η κατάσταση στα supermarket!

Ο γνωστός φιλέλληνας Ιταλός επιχειρηματίας Simone Arnaboldi, μάλιστα, που έχει την κατασκευαστική του εταιρεία Realize Srl κοντά στην περιοχή του Κόμο, μας έστειλε και ένα video από τους άδειους δρόμους και τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας, ώστε να είναι ελάχιστες οι μετακινήσεις στη βόρια Ιταλία.

Ας ελπίσουμε η κατάσταση να αλλάξει σύντομα!

Read More

And More