Κοργιαλάς, Λέκκας, Πασχαλίδης: Στηρίζουν τα ιδρύματα για παιδιά με αναπηρίες και τραγουδούν!

Πάνω από 40 Ιδρύματα, Σωματεία, Κέντρα ΝΠΙΔ που εκπαιδεύουν και στηρίζουν Άτομα με Αναπηρίες κινδυνεύουν να κλείσουν καθώς δεν έχουν λάβει ακόμη ούτε 1 ευρώ από την εγκριθείσα και ήδη περικομμένη κρατική επιχορήγηση η οποία αποτελεί την κύρια έως και μοναδική πηγή εσόδων τους.

Οι εργαζόμενοι στους χώρους αυτούς που επί σειρά ετών με αφοσίωση παρέχουν εκπαίδευση, συμβουλευτική, επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση βρίσκονται σε απόγνωση καθώς παραμένουν απλήρωτοι έως και 8 μήνες. Παρά τις συντονισμένες ενέργειες, κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει δώσει λύση στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ούτε ουσιαστική απάντηση στα θέματα βιωσιμότητας και προοπτικής των χώρων εργασίας μας. Συνεχίζεται η πολύμηνη αναμονή με υποσχέσεις, κινδυνολογίες και πολιτικές δεσμεύσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα. Η πρόταση της Ομοσπονδίας για τριμερή συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων, Υπ. Υγείας, Περιφέρεια Αττικής και Εργαζόμενοι, έπεσε στο κενό. Με τη θέσπιση του Καλλικράτη, οι ασάφειες σε επίπεδο αρμοδιοτήτων δημιουργούν περισσότερη γραφειοκρατία κι ένα σύστημα υπηρεσιών δυσκίνητο και αναποτελεσματικό.
Οι εργαζόμενοι στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα είναι σε επίσχεση εργασίας με σκοπό να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα 7 μηνών αλλά και να ασκήσουν πιέσεις στους αρμόδιους, ώστε να κατανοήσουν τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις του προβλήματος.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου η Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας απαιτώντας δεσμεύσεις από την Πολιτεία.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η Ομοσπονδία και οι πολιτιστικές επιτροπές των συλλόγων – μελών της συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου Έ, στάση μετρό Πανεπιστήμιο.
Στηρίζουμε την Πανελλαδική καμπάνια iCare,για να φέρουμε το θέμα μας στη Βουλή των Ελλήνων και να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.noesi.gr/icare.
Αδιαπραγμάτευτα δωρεάν, δημόσια ποιοτική εκπαίδευση των ΑμεΑ Απαιτούμε: Καθορισμό κοινού θεσμικού πλαισίου για όλα τα ΝΠΙΔ – Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας Κατάργηση οποιασδήποτε οικονομικής συνδρομής των οικογενειών.

Ακολουθούν οι καλλιτέχνες που βοηθούν τραγουδώντας, ανεξάρτητα με τη σειρά εμφάνισης

Βασίλης Λέκκας
Μίλτος Πασχαλίδης
Δημήτρης Κοργιαλάς
Καλλιόπη Βέττα (συνοδεύει ο Γιάννης Κ. Ιωάννου)
Υπόγεια Ρεύματα
Γιάννης Κασσιωτάκης
Αερικά (συγκρότημα αποφοίτων)
Οι Jerom
Γιάννης Νικολάου
Τάσος Γεωργόπουλος με τους banDa banDa
Πανουργιά Βενετία
Οι Chameleon Trombone Ensemble
Χριστόφορος Κροκίδης
Στέλιος Καρπαθάκης
Κώστας Λειβαδάς
Ρίτα Αντωνοπούλου
Θεοδώρου-Ταγκούνη
Κόκκαλης
Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Νίκος Ζουρνής
Βαβαγιάννης με τους Empty Frame
Νίκος Νεοχωρίτης
Ζωή Παπαδοπούλου

Read More

And More