Κορονοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα!

Ο κορονοϊός δεν… πάει πουθενά! Η εξάπλωση του φονικού ιού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα έχει προκαλέσει συναγερμό στους ειδικούς και στην κυβέρνηση.

Οι πρώτοι λένε… και ξαναλένε πως πρέπει όλοι να παραμείνουμε εξαιρετικά προσεκτικοί καθώς ο κορονοϊός θα ηττηθεί μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο, ενώ η κυβέρνηση παίρνει τα μέτρα της με την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από σήμερα, Σάββατο 18.07.2020 στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και υπαλλήλους.

Σ’ αυτό το κλίμα ανησυχίας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και σήμερα γραπτώς ότι υπάρχουν νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων τα 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3983 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 194 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (91.7% άνδρες).

Πηγή: Newsit

Read More

And More