Κώστας Δόξας – Μαρία Δεληθανάση: Οι σοκαριστικές καταγγελίες, τα δικόγραφα που τις αντικρούουν και η δικαστική διαμάχη

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν η Μαρία Δεληθανάση κατήγγειλε ότι έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πρώην πλέον σύζυγό της και γνωστό τραγουδιστή, Κώστα Δόξα. Με μια φωτογραφία που δείχνει το χτύπημα στο μάτι της, η νεαρή γυναίκα ομολόγησε όσα βίωσε.

Εκτός από τον σωματικό πόνο, η σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή, δεχόταν – όπως υποστηρίζει – από το 2016 μέχρι τον χωρισμό τους, εκφοβισμό, απειλές, θυμό και υποτιμητική συμπεριφορά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας υπέφερε από αυτή τη βάναυση συμπεριφορά ακόμα και όταν το μωρό της κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, και ο πρώην σύζυγός της είχε ξαφνικά ξεσπάσματα θυμού για ασήμαντες αφορμές. Η ίδια έχει καταθέσει προσφάτως μήνυση για κακοποίηση και ξυλοδαρμό.

Διάβασε επίσης: Κώστας Δόξας: Το YFSF, η γνωριμία ο έρωτας, και το τέλος της σχέσης με την πρώην σύζυγό του

Η Μαρία Δεληθανάση εξομολογήθηκε διάφορα περιστατικά βίας. Μάλιστα, όπως λέει, τη χτυπούσε και ενώ ήταν έγκυος. «Στις 10 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ βρισκόμασταν στην πόλη του Βόλου, κατόπιν μίας διαφωνίας που υπήρχε μεταξύ μας, με χαστούκισε σπρώχνοντάς με πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Την ίδια ημέρα μού ζήτησε συγγνώμη, ισχυριζόμενος ότι ήταν ένας άλλος εαυτός». «Και στις 17 Ιανουαρίου του 2016 και πάλι με χαστούκισε ενώ βρισκόμασταν έξω από ένα εστιατόριο στην πόλη Bansko της Βουλγαρίας».

«Στις 21 Αυγούστου του 2016 στο Πόρτο Χέλι και ενώ βρισκόμουν στην αρχή της εγκυμοσύνης, πράγμα το οποίο γνώριζε, ο εναγόμενος με χτύπησε και πάλι με γροθιές σε όλο μου το σώμα, με άμεσο κίνδυνο να αποβάλω λόγω της έντασης της στιγμής και της ταραχής που υπέστην».

«Στις 6 Οκτωβρίου του 2016, κατόπιν διαπληκτισμού, και πάλι με χτύπησε με γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ ήμουν έγκυος (4 μηνών), μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, κατά την επιστροφή μας από την καθιερωμένη επίσκεψη στον γυναικολόγο. Για το συγκεκριμένο δε γεγονός έλαβε γνώση και η μητέρα του, στην οποία έδειξα τα σημάδια».

Ο τελευταίος ξυλοδαρμός φέρεται να έγινε το 2020. Η περιγραφή σοκάρει. «Χτύπησε τότε το τηλέφωνό του και ήταν μια γυναίκα και συζητούσαν πότε θα πάει εκείνος στην Κρήτη και, όταν το ανακάλυψα, του ζήτησα εξηγήσεις νιώθοντας εξαπατημένη και σαφώς εκνευρισμένη: “Μα είναι δυνατόν; Έχουν γίνει τόσα, έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα μιλάς με τη (…) και της επιτρέπεις να σε παίρνει τηλέφωνα και να μιλάς μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Μου λες ψέματα για όλα”. Τότε, ενώ το παιδί κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο, υπήρχε έντονος διάλογος, άρχισε να με χτυπάει με γροθιές και κλοτσιές, μου χτυπούσε με δύναμη το κεφάλι στην ντουλάπα, μου έδινε χαστούκια και γροθιές στο πρόσωπο, μου έσκισε το κάτω χείλος και άρχισε να τρέχει αίμα, μου έδωσε γροθιά στο μάτι, με κλοτσούσε στο σώμα, μου τραβούσε τα μαλλιά και με τα χέρια του μου έσφιγγε τους καρπούς μου με όλη του τη δύναμη, προσπαθώντας να μου τους σπάσει, ταυτόχρονα με έφτυνε στο πρόσωπο και με έβριζε.

“Έφυγα αμέσως τρέχοντας έντρομη από το σπίτι γύρω στις 00:30 το βράδυ. Μπήκα στο αυτοκίνητο και ενημέρωσα αμέσως την ξαδέρφη μου, η οποία με συνόδευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γεώργιος Παπανικολάου”, όπου έκανα εξετάσεις”.

(Διάβασε εδώ ολόκληρη τη συγκλονιστική της μαρτυρία)

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κώστας Δόξας με ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ απάντησε για πρώτη φορά δημόσια στους ισχυρισμούς της πρώην γυναίκας του, με την οποία έχουν αποκτήσει μαζί μια κόρη.

«Με έντονη αγανάκτηση, αλλά και θλίψη πληροφορήθηκα για δημοσιεύματα σχετικά με τους ισχυρισμούς της πρώην συζύγου μου εναντίον μου. Αγανάκτηση, γιατί η πραγματικότητα απουσιάζει παντελώς από τη συγκεκριμένη κατευθυνόμενη δημοσίευση, που έγινε συνειδητά, με μοναδικό σκοπό να με διασύρει, αλλά και να με πλήξει προσωπικά και επαγγελματικά, επιλέγοντας καίρια το χρονικό σημείο δημοσίευσης: αμέσως μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πρώτη εμφάνισή μου σε τηλεοπτικό show και μάλιστα μετά από έναν δύσκολο χρόνο ανεργίας μου.

Απουσιάζει, βέβαια και η αναφορά στις ήδη εκδοθείσες δικαστικές αποφάσεις που χαρακτηρίζουν την πρώην σύζυγό μου ως έχουσα “αλλοπρόσαλη, ανώριμη και ανασφαλή συμπεριφορά”, καθώς και οι παράλογες οικονομικές απαιτήσεις που έχει εγείρει εναντίον μου, οι οποίες υποβόσκουν των ανωτέρω.

Θλίψη, για τα μέσα που μετέρχεται, αλλά και γιατί ανάμεσα σε όλα αυτά βρίσκεται η ανήλικη κόρη μας. Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτό το “παιχνίδι”, σεβόμενος κυρίως, αλλά και για την προστασία της κόρης μας, όσο και της ίδιας της πρώην συζύγου μου από συμπεριφορές που δεν την τιμούν, δηλώνοντας ότι θα κάνω οτιδήποτε και θα στραφώ κατά οιουδήποτε, προσπαθεί να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή μου.

Συγχρόνως, σας καλώ να αποσύρετε τη συγκεκριμένη δημοσίευση, αλλά και να απόσχετε από οποιαδήποτε αναδημοσίευση, δήλωση, σχόλιο ή ανακοίνωση αναφορικά με τα επίμαχα δημοσιεύματα και τις δικαστικές διενέξεις εμού και της πρώην συζύγου μου, που η έκβασή τους θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη και μόνο.

Αθήνα 5.3.2021. Κωνσταντίνος Δείξιμος»

Η Μαρία Δεληθανάση, μάλιστα, έκανε ανάρτηση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δε θα συμβεί την πρώτη μέρα, ούτε μία φορά. Έρχεται ως επικύρωση της εκμηδένισης σου στην τελετουργία της συστηματικής, ψυχικής σου εξόντωσης. Αρχικά είναι λόγια που σε πονούν κ σε αποδυναμώνουν, ή σιωπή, σαδιστική, που σε οδηγεί σε απομόνωση. Θα σε υποτιμήσει, θα σε απειλήσει, θα σε προδώσει, θα σε εκμεταλλευτεί, θα σε συκοφαντήσει, θα διαστρεβλώσει την αλήθεια, θα σε βγάλει τρελή, θα κάνει τις βασικές σου ανάγκες να μοιάζουν παράλογες απαιτήσεις, θα σε “αδειάσει”.

Μετά θα γυρίσει «μετανιωμένος», θα υποσχεθεί, θα φορέσει τη μάσκα της αυτοβελτίωσης, θα σου δώσει την τροφή που ζητάς να κορέσεις τη συναισθηματική πείνα που σου επέβαλε, θα σε μπερδέψει. Τότε θα δεις μοναδικές οσκαρικές ερμηνείες να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια σου, θα σε πείσει.

Θα τη δεις σωτήρας, ήρωας, θα πιστέψεις ότι η αγάπη σου θα σώσει τον κόσμο. Θα πάθεις «σύνδρομο Στοκχόλμης», θα ενοχοποιήσεις εσένα, θα τον καλύψεις, θα ντρέπεσαι, θα πάθεις κατάθλιψη, θα ζεις στα παρασκήνια της ζωής σου χωρίς συμμετοχή.

Θα βρεθείς σε σκοτεινά μονοπάτια του νου για να αρνηθείς αυτό που ζεις. Η μνήμη έχει εξασθενήσει κ η ανάκληση του αξιοθαύμαστου εαυτού σου απαιτεί ενέργεια που δεν έχεις. Παραιτείσαι κ ζεις σ’αυτό που έχεις καιρό συνηθίσει. Στη μαύρη τρύπα. Θα στηρίξεις την εικόνα κ τα κοινωνικά πρότυπα για να πιαστείς κ εσύ απ’ αυτό που φαίνεται, αλλά δεν είναι. Η αυτοαμφισβήτηση θα γίνει δεύτερη φύση σου, όποια κ αν είσαι, όσα προσόντα κ αν διαθέτεις. Το άγχος κ ο φόβος δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν αυτό που ζεις, ούτε τολμάς να εντάξεις εύκολα τον εαυτό σου στην κατηγορία των «κακοποιημένων γυναικών».

Θα πουν κάποιοι «τι του έκανες;», «γιατί δεν έφευγες», «τώρα το θυμήθηκες, γιατί»;

Γιατί το να μοιράζεσαι την αλήθεια σε λυτρώνει. Γιατί το πέρασμα από την ατολμία στο θάρρος είναι κατάκτηση σου. Γιατί η παρρησία μετουσιώνεται σε δύναμη. Γιατί απαντάς μεμιάς στα αδιάκριτα «γιατί» και στα συμπονετικά «κρίμα». Γιατί αν αυτός δε σε σεβάστηκε, δεν παύεις να είσαι η πολύτιμη, λατρεμένη και έμπιστη κόρη, μητέρα, φίλη ή συνεργάτης κάποιων άλλων ανθρώπων. Κ η αλήθεια σου μετράει, έχει αξία όπως κ ΕΣΥ. Γιατί δε θες να είσαι άλλο συνένοχη συγκαλύπτοντας το κακό. Γιατί συνέβη κ σε μένα όπως κ σε κάποιες από εσάς».

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη m i s s d i v a b l o n d i e (@missdivablondie)

Λίγες ώρες αργότερα, ο Κώστας Δόξας με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την αποχώρησή του από το show μεταμφιέσεων YFSF, το οποίο έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Κυριακή. 

Μάλιστα, ενώ ο Κώστας Δόξας ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης, με ανακοίνωση του να μην γίνει καμία αναφορά στη δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, τελικά ο ίδιος αποφάσισε μια μέρα μετά να δημοσιεύσει αποσπάσματα αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης που αφορούν στη διαμάχη του με τη μητέρα της κόρης του. Στην πρώτη απόφαση μάλιστα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ο Κώστας Δόξας έχει κυκλώσει με κόκκινο μελάνι το σημείο στο οποίο αναφέρεται ότι η πρώην σύζυγός τον είχε κλωτσήσει στη βουβωνική χώρα και ότι ήταν αβάσιμη η μαρτυρία ότι εκείνος ασκούσε σωματική βία.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas Doxas (@kdoxas)

 

Η Μαρία Δεληθανάση απάντησε στους ισχυρισμούς του πρώην συζύγου της στην εκπομπή Έλα Χαμογέλα: “Προφανώς γιατί του είναι άκρως ενοχλητική η κατάθεση της αλήθειας μου, με όλα αυτά τα στοιχεία. Δεν είχε όμως το θάρρος να ζητήσει μία συγνώμη έστω και αυτή τη στιγμή. Οι κακοποιητικές πράξεις που έχω υποστεί σε αυτή τη σχέση ήταν πολλά χρόνια στη διάρκεια και ήταν κλιμακούμενες από πιο ήπιες μορφές λεκτικής ψυχολογικής βίας και πιο έντονες με σωματική βία απλή, όσο και αρκετά σοβαρή. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνειδητοποίηση ότι κάθε υπόσχεση για αλλαγή και μεταμέλεια ήτανε απλά προσχήματα για να αποφύγει τις όποιες συνέπειες”.

 

Το βράδυ του Σαββάτου, η Μαρία Δεληθανάση έκανε την παρακάτω ανάρτηση στα Instagram Stories της.

Με πληροφορίες από zougla.gr

Read More

And More