Κώστας Γρίμπιλας: Τα συγκινητικά λόγια για τον άνθρωπο που του χάρισε τη ζωή!

Εννιά χρόνια πέρασαν μετά το θάνατο του νεαρού Ντουζόν Ζαμίτ στη Μύκονο και το “δώρο ζωής” που έκανε η οικογένειά του στον Κώστα Γρίμπιλα και ο γνωστός δημοσιογράφος δεν τον ξεχνά λεπτό. Ο γνωστός δημοσιογράφος που έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια, έκανε μεταμόσχευση καρδιάς και ζει πια με την καρδιά του Ντουζόν. Και συγκινεί μιλώντας με λόγια αγάπης για το παιδί που του χάρισε τη ζωή…

Σαν σήμερα ο Ντουζον θα είχε γενέθλια και ο Κώστας Γρίμπιλας τίμησε την μνήμη του με τα πιο συγκινητικά λόγια: “Φύλακα άγγελέ μου Ντουζόν σου εύχομαι χαρούμενα γενέθλια στον παράδεισο. Μακάρι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Για πάντα θα σου είμαι ευγνώμων”., έγραψε στο Facebook, ο Κώστας Γρίμπιλας.

Πως ξεκίνησαν όλα…

Η ιστορία του είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από 9 χρόνια. Ο Γολγοθάς του ξεκίνησε τον Νοέμβρη του 2007. Την περίοδο εκείνη, εργαζόταν ως αρχισυντάκτης σε τηλεοπτική εκπομπή. Την ώρα που βρισκόταν στο κοντρόλ, ένιωσε δύσπνοια, που τον οδήγησε στο νοσοκομείο. Εκεί γίνεται διάγνωση ότι πάσχει από διατατική μυοκαρδιοπάθεια.

Έπειτα από 3 μήνες, του ανακοινώνεται ότι έχει λίγες μέρες ζωής. Η τεχνητή καρδιά, αποτελούσε την μοναδική σανίδα σωτηρίας του. Ζει με τεχνητή καρδιά για πέντε μήνες. Αν και αρχικά η ζωή του είναι φυσιολογική, τα προβλήματα δεν αργούν να έρθουν. “Η καθημερινότητά μου ήταν πολύ δύσκολη. Ένα απλό ντους για μένα ήταν πολυτέλεια. Μπορούσε να καεί το μηχάνημα, να πάθω ηλεκτροπληξία. Πεντέμιση μήνες δεν έκανα ντους αν αυτό σου λέει κάτι”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος σε συνέντευξή του στο TLIFE.

Τον Ιούλιο του 2008, μπαίνει στο νοσοκομείο και οι γιατροί δεν του επιτρέπουν την έξοδο από το Ωνάσειο, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί. Αν δεν βρισκόταν άμεσα μόσχευμα, ο Κώστας δεν θα τα κατάφερνε.

Το γεγονός που του άλλαξε τη ζωή

Ένα απρόσμενο γεγονός, όμως, ο θάνατος του νεαρού Ντουζόν Ζαμίτ, που σκοτώθηκε στη Μύκονο μετά από μια επίθεση που δέχτηκε έξω από ένα νυχτερινό κέντρο, έρχεται να προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Οι γονείς του Ντουζόν αποφασίζουν να κάνουν ένα δώρο στον ομογενή Κώστα Γρίμπιλα ο οποίος ζει έκτοτε με την καρδιά του γιου τους.

Ο Κώστας Γρίμπιλας υπογραμμίζει την σημασία που έχει η δωρεά και για την οικογένεια του δότη. Δηλώνει πως ο πόνος για τους γονείς του Ντουζόν αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του στο χρόνο, ωστόσο θεωρούν τη δωρεά προσωπική λύτρωση. “Θεωρούν ότι ένα κομμάτι του ακόμα ζει, γιατί η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει”.

Από τότε η επικοινωνία του με την οικογένεια του Ντουζόν είναι πολύ συχνή και παρόλο που εκείνος ζει πια μακριά με την σύζυγο και τα δίδυμα μωρά του, δεν σταματά να στέλνει μηνύματα αγάπης σε όλους όσους του στάθηκαν…

Read More

And More