Κώστας Κωστόπουλος – Έλενα Αθανασοπούλου: Τα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση

Ένας νέος κύκλος ερευνών για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ξεκίνησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη μήνυση της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου εις βάρος του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλου η οποία τον κατήγγειλε ότι τη βίασε το 2010.

Η μήνυση της 33χρονης σήμερα ηθοποιού κατατέθηκε προ ολίγων ημερών και ακολούθησε εντολή για διενέργεια έρευνας, η οποία και διεξάγεται από τις αστυνομικές αρχές. Στη μήνυσή της η Έλενα Αθανασοπούλου αναφέρει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη όταν ήταν 21 ετών. Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι μέχρι τότε διατηρούσε φιλική σχέση με τον Κώστα Κωστόπουλο, ότι είχε γνωρίσει την οικογένειά του και ότι πολλές φορές έβγαιναν όλοι μαζί με κοινές παρέες για διασκέδαση,

Ωστόσο, ένα βράδυ του καλοκαιριού του 2010 η ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ο σκηνοθέτης της πρότεινε να βγουν οι δυο τους για φαγητό και έπειτα να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους σε κλαμπ όπου θα συναντούσαν κάποιους άλλους φίλους. Στο γεύμα τους, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Έλενας Αθανασοπούλου ήπιαν ένα μπουκάλι κρασί και στη συνέχεια εκείνος παρήγγειλε δεύτερο, ενδεχομένως και τρίτο.

«Ένιωθα να χάνω τη συνείδησή μου και αυτό μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί ναι μεν δεν πίνω πολύ αλκοόλ,  αλλά γνωρίζω πολύ καλά τα όριά μου και είμαι σίγουρη ότι σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να μου προκαλέσει τέτοια σύγχυση, αποπροσανατολισμό, ζαλάδα και απώλεια συνείδησης. Δε γνωρίζω αν υπήρχε κάποια άλλη ουσία στο κρασί που ήπια» αναφέρει στη μήνυσή της η ηθοποιός.

Στη συνέχεια, η 33χρονη ηθοποιός αναφέρει ότι επειδή δεν αισθανόταν καλά ζήτησε από τον Κώστα Κωστόπουλο να αποχωρήσουν από το μαγαζί με τον βιασμό της να λαμβάνει χώρα μέσα στο αυτοκίνητό του λίγο αφότου εκείνη έχασε τις αισθήσεις της.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” αρμόδιες αρχές ανέφεραν πως αυτή τη στιγμή το μόνο στοιχείο που υπάρχει είναι ο λόγος της καταγγέλλουσας απέναντι στον λόγο του καταγγελλόμενου. Ωστόσο, στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, μετά την ηθοποιό αναμένεται να κληθούν για κατάθεση και άλλα πρόσωπα, όπως τα άτομα που αποτελούσαν την κοινή παρέα τους και που υποτίθεται πως τους περίμεναν σε κλαμπ για ποτό και στο οποίο η καταγγέλλουσα ήθελε οπωσδήποτε να πάει, όπως λέει, μετά το περιστατικό ώστε να βρει την παρέα της διότι φοβόταν να μείνει μόνη της.

Ωστόσο, κομβικής σημασίας θεωρείται και η κατάθεση και ενός προσώπου που επικαλείται στη μήνυσή της η ηθοποιός. Πρόκειται, όπως αναφέρει, για φίλο του σκηνοθέτη, στον οποίο ο ίδιος είχε αποκαλύψει το μυστικό που εκείνη τόσα χρόνια έκρυβε. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων ο εισαγγελέας θα αποφασίσει για την άσκηση ποινικής δίωξης ή όχι εις βάρος του σκηνοθέτη.

Read More

And More