Κώστας Κρομμύδας: Έκανε δοκιμαστικό για μεγάλη βρετανική σειρά που γυρίζεται στην Κέρκυρα

Ένα νέο στοίχημα φαίνεται πως έβαλε ο Κώστας Κρομμύδας, που ως ανήσυχο πνεύμα, δεν εφησυχάζει ποτέ. Ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας που αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο “Φως μέσα στη θύελλα”, από τις εκδόσεις Διόπτρα δεν ξεχνά την υποκριτική και διεκδικεί ένα ρόλο έκπληξη στην επιτυχημένη βρετανική σειρά “The Durrells”, που γυρίζεται στην Κέρκυρα.

Ο βρετανικός τηλεοπτικός κολοσσός ΙΤV (με εκπληκτικές παραγωγές όπως το Downton Abbey, Sherlock Holmes, Mr. Bean, Coronation Street, Νόμος και Τάξη UK κ.ά) ανέθεσε στους παραγωγούς και σκηνοθέτες Simon Nye και Steve Barron να γυρίσουν την τηλεοπτική σειρά “The Durrells”, η οποία περιγράφει τη ζωή της οικογένειας Durrell την περίοδο που έζησαν στην Κέρκυρα, από το 1935 έως το 1939.

Πρόκειται για τη σειρά που βασίζεται στην διάσημη τριλογία του Gerald Durrell, η οποία περιλαμβάνει το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Η οικογένειά μου και άλλα ζώα» που περιγράφει τη μετακόμιση της οικογένειας του 10χρονου τότε, διάσημου μετέπειτα συγγραφέα. Πρόκειται για ένα βιβλίο από τα πλέον πολυδιαβασμένα στη Μ. Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στον 1ο κύκλο της σειράς “The Durells” που συγκίνησε το κοινό (το πρώτο επεισόδιο είχε πάνω από 6,5 εκατ. τηλεθεατές,στη Μεγάλη Βρετανία), πρωταγωνιστούν η βρετανίδα ηθοποιός Keeley Hawes και ο James Cosmo. Αλλά και Έλληνες ηθοποιοί, ανάμεσά τους: ο Αλέξης Γεωργούλης που υποδύεται έναν Κερκυραίο οδηγό ταξί που μαθαίνει το νησί στην οικογένεια Durrell και έχει καθοριστική παρουσία στην εξέλιξη της ιστορίας, ο Γιώργος Καραμίχος που έχει τον ρόλο ενός γιατρού, ποιητή και φιλοσόφου που καλλιεργεί την αγάπη του Gerald Durrell για την φύση και τα ζώα. Ενώ στη σειρά βλέπουμε ακόμη τις: Άννα Σάββα, Όλγα Δαμάνη και την Κερκυραία Ηλέκτρα Νικολούζου.

Μια θέση στο βρετανικό blockbuster, όμως διεκδικεί και ο Κώστας Κρομμύδας. Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο casting για το ρόλο ενός αστυνομικού που εμφανίζεται στον 3ο κύκλο της σειράς και δηλώνει ήδη αρκετά ενθουσιασμένος.

“Μετά από πολύ καιρό, στο δρόμο για το casting της αγγλικής σειράς “The Durrells” με γυρίσματα στην Κέρκυρα το καλοκαίρι…”, έγραψε στο Facebook και ανέβασε μια φωτογραφία στις αρχές της εβδομάδας…

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:

Η σειρά είναι τοποθετημένη κατά κύριο λόγο στο 1935, όταν η Αγγλίδα Louisa Durrell, η ζωή της οποίας κατέρρευσε, αποφάσισε να μετακομίσει από το Λονδίνο στην Κέρκυρα. Ο σύζυγός της είχε φύγει από την ζωή λίγα χρόνια πριν και όσα χρήματα διέθετε, είχαν τελειώσει κάνοντας τη ζωή της στην βρετανική πρωτεύουσα ασφυκτική και καταθλιπτική.

Ανακοινώνει λοιπόν στα τέσσερα παιδιά της ότι μετακομίζουν στο πανέμορφο νησί του Ιονίου και επακολουθεί ομηρική μάχη και άρνησή τους, πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτουν ότι η Κέρκυρα δεν έχει καν ηλεκτρισμό εκείνη την εποχή Ωστόσο, η ζωή εκεί είναι φθηνή και για τα παιδιά αποδεικνύεται γρήγορα λόγω του φυσικού τοπίου και του υπέροχου κλίματος ένας επίγειος παράδεισος.

Η Louisa Durrell γοητεύετε από την Κέρκυρα από το πρώτο λεπτό και νιώθει απόλυτα δικαιωμένη και ανακουφισμένη κάθως αισθάνεται επιτέλους κατάφερε να να ξεφύγει από την «απολιθωμένη» αγγλική κουλτούρα, την οποία αποκαλούσε «αγγλικό θάνατο».

Αρχικά, η οικογένεια εγκαθίσταται στο Κοντόκαλι, ενώ στη συνέχεια μετακομίζει στο «Άσπρο Σπίτι», στην καλύβα ενός ψαρά στο Καλάμι, όπου επιλέγει έναν τελείως αντισυμβατικό τρόπο ζωής, που επηρεάζει βαθύτατα τον νεαρό Gerald και του δίνει πηγαία έμπνευση για τα βιβλία που λάτρεψαν εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το σύνολο των εξωτερικών γυρισμάτων έγιναν στο νησί, σε τοποθεσίες όπως το “χωριό του Μπούα”, τη Βίλα Γερακάρη στο Κοντόκαλι, στο Μον Ρεπο, στα Ανάκτορα, και πολλά άλλα μέρη. Εσωτερικά γυρίσματα, όμως, πραγματοποιήθηκαν και στην Αγγλία.

Read More

And More