Κώστας Μπακογιάννης: Φτιάχνει βαλίτσες για την Αμερική – Γιατί μετακομίζει προσωρινά εκτός Ελλάδος

Τις βαλίτσες του για να μετακομίσει προσωρινά στις ΗΠΑ φαίνεται πως ετοιμάζει ο Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Harvard, και συγκεκριμένα στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης John F. Kennedy.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Secret και το ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη, ο μέχρι πρότινος Δήμαρχος Αθηναίων αποδέχθηκε την τιμητική πρόσκληση του δημοφιλούς πανεπιστημίου να γίνει πανεπιστημιακός εταίρος και να διδάξει ως καθηγητής το εαρινό εξάμηνο, μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες του στους φοιτητές του Ινστιτούτου Πολιτικής της Σχολής.

Μάλιστα, οι καλά γνωρίζοντες επισημαίνουν στα «Παραπολιτικά» ότι πρόκειται για μια τιμητική πρόσκληση, που σπάνια απευθύνεται σε µη Αµερικανούς πολίτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το προηγούμενο εξάμηνο είχαν περάσει από το αμφιθέατρο του Χάρβαρντ, μεταξύ άλλων, ο Jeffrey Rosen, π. υπουργός Δικαιοσύνης, ο γερουσιαστής Roy Blunt, αλλά και η Susan Rice, σύµβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Μπαράκ Οµπάµα. Σε αυτό το μωσαϊκό εμπειριών έρχεται να προσθέσει τις δικές του γνώσεις και ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές από τον Χάρη Δούκα κι έξω από το Δημαρχείο δεν έκρυψε την έντονη συναισθηματική του φόρτιση. 

«Θα ήθελα να πω κάτι ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου, όλες και όλους που μας υποστήριξαν. Έκαναν ένα πραγματικά καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος βαρύνει μόνο εμένα. Προς τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία μίας ζωής και μου επιτρέψατε να σας υπηρετήσω. Φεύγω από το δημαρχείο όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά. Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ» είχε πει έξω από τον Δήμο Αθηναίων.

Read More

And More