Κώστας Τσόκλης: Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του περί θανάτου από κορονοϊό, ξεκαθαρίζει τι εννοούσε (video)

Πληθώρα αντιδράσεων προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του εικαστικού Κώστα Τσόκλη σχετικά με τον κορονοϊό. Ο ίδιος δήλωσε στην εκπομπή «Art week» με τη Λένα Αρώνη: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα έσωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Σε νέες δηλώσεις του στο Live News στο Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κώστας Τσόκλης θέλησε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να τονίσει ότι τα λεγόμενά του παρερμηνεύτηκαν.

«Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία. Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν βλάκα νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν». 

Ο διεθνούς φήμης εικαστικός κατέληξε: «Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν να είναι πια “άχρηστοι” ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τους όλη την σοφία την ανθρώπινη».

Δες το βίντεο:

Read More

And More