Κωστής Μαραβέγιας: Έξαλλος με τους ναούς που αψηφούν τα μέτρα για τον κορονοϊό!

Τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό φαίνεται να αψήφησαν οι πιστοί την Κυριακή και βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους ναούς για τη Θεία Λειτουργία και για να κοινωνήσουν. Τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο ιός μεταφέρεται πολύ εύκολα με το σάλιο στο ναό τελέστηκε κανονικά η λειτουργία και η Θεία Κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να παραμείνουν ανοιχτοί οι ναοί για ατομική προσευχή και σήμερα γίνεται και η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για να ληφθούν περεταίρω μέτρα. Ωστόσο, η χθεσινή εικόνα στο ναό της Θεσσαλονίκης ενόχλησε πολλούς.

Ανάμεσά τους ο Κωστής Μαραβέγιας που έστειλε δημόσιο μήνυμα μέσα από το Instagram Story του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία αυτοϋπονομεύεται».

«Σε αυτήν τη δύσκολη ιστορική στιγμή η Εκκλησία αυτοϋπονομεύεται. Πραγματοποιώντας σήμερα το πρωί (σ.σ. πρωί της Κυριακής) θεία κοινωνία στη Θεσσαλονίκη και αλλού, όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά απομακρύνει και τους λίγους νουνεχείς ακολούθους της, από το μήνυμα που πρεσβεύει. Εκτός τόπου και χρόνου. Λυπηρό και επικίνδυνο».

 

Read More