Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε μια πιο προσωπική συνέντευξη στο TLIFE

Συνέντευξη στο tlife.gr παραχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και υποψήφιος βουλευτής στον βόρειο τομέα της Αθήνας για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, Κωστής Χατζηδάκης. Μια διαφορετική συνέντευξη, πιο προσωπική. Για να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο και μια άλλη πλευρά ενός πολιτικού με μακρά πορεία στον χώρο της πολιτικής.

Ο Κωστής Χατζηδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο. Το 1983 εισήχθη στη Νομική Σχολή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στην Πολιτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο του Κεντ (Αγγλία), ενώ είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Μπήκε στην πολιτική από πολύ μικρός, ήταν μόλις 29 ετών όταν εξελέγη Ευρωβουλευτής -από τους νεότερους στην Ευρωβουλή- και το κοστούμι αποτέλεσε έναν τρόπο να δείχνει λίγο μεγαλύτερος, αφού οι κλητήρες δεν τον άφηναν να περνάει από την πόρτα… 

 

Είναι παντρεμένος με τη γιατρό, πρώην στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πόπη Καλαϊτζή, η οποία, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, έκανε λίγο πίσω για να προχωρήσει ο ίδιος στην πολιτική.

Μαζί έχουν αποκτήσει ένα γιο, τον Γιάννη. Τον Γιάννη, που η πρώτη λέξη που έγραψε είναι ΕΦΚΑ. Κι αμέσως μετά έβαλε ένα Χ, γιατί ταλαιπωρεί τον μπαμπά του.

Πώς γνωρίστηκε με τη σύζυγό του και πώς έγινε η πρόταση γάμου… πίσω από ένα γιαούρτι; Νιώθει τύψεις που λείπει πολλές ώρες από το σπίτι και δεν βλέπει τον γιο του όσο θα ήθελε; Και γιατί ο “μπαμπάς είναι η ιδανική παρέα για κρυφτό;”

 

Τι ομάδα είναι; Ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό; Σε τι δυσκολεύεται να αντισταθεί; Βουνό ή θάλασσα; Πώς χαλαρώνει; Τι ρόλο παίζουν τα βιβλία στη ζωή του και γιατί τον …κυνηγούσαν “σε κάτι κεραμίδια πάνω;”

Καλή επιτυχία να ευχηθούμε στις εκλογές…