Κρατερός Κατσούλης για τη ρωσική εισβολή: «Κατάλαβες τώρα ουκρανικέ λαέ γιατί σας άφησαν μόνους σας;»

Τις τελευταίες ώρες και μετά τις εξελίξεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου βρίσκεται ολόκληρος ο καλλιτεχνικός κόσμος.

Μεταξύ αυτών, και ο Κρατερός Κατσούλης, ο οποίος μέσα από κάποια insta stories θέλησε να εκφράσει δημόσια τη γνώμη του για τις τελευταίες εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Απέραντος σεβασμός για τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Και δικαίως! Όλες οι κυβερνήσεις προτίθενται να βοηθήσουν. Δεν θα έπρεπε όμως να ισχύει για όλους τους πρόσφυγες; Υπάρχουν πρόσφυγες πρώτης και δεύτερης διαλογής; Ευρωπαίοι και όχι; Έχει να κάνει με τι συμφέρει; Δεν είναι όλοι άνθρωποι; Δεν μπορεί εν δυνάμει να βρεθούμε όλοι σε μία παρόμοια κατάσταση; Τι υποκρισία! Τι ντροπή Θεέ μου. Όταν βλέπουμε οπλισμένους ανθρώπους, βομβαρδισμένα κτίρια και παιδιά να κλαίνε συγκινούμαστε περισσότερο για κάποιο λόγο από όταν βλέπουμε οπλισμένους ανθρώπους να έχουν χάσει τις δουλειές τους, να χάνουν τα σπίτια τους και πάλι να κλαίνε τα παιδιά. Χρόνια τώρα σε όλο τον κόσμο. Βρες το λάθος.

Πολωνία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, συνορεύουσες χώρες, γείτονες της Ουκρανίας αλλά και μέλη του ΝΑΤΟ. Κατάλαβες τώρα ουκρανικέ λαέ γιατί σας άφησαν μόνους σας; Για να θυσιαστείτε στο πεινασμένο τέρας μήπως αποφευχθεί ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Ντροπή μόνο, αλλά όχι τώρα, χρόνια τώρα.

Πάμε τώρα σε ένα σύντομο διαφημιστικό διάλειμμα και όταν επιστρέψουμε, δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση, ούτε καύσιμα, και σε λίγο ανάλογα με τις ξαφνικές εξελίξεις, ίσως και ούτε κάποια άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Αλλά ας μην ταραχτούμε. Πάντα μπορούμε να πάρουμε νέα δάνεια από τις σωτήριες χώρες συμμάχους για να επιβιώσουμε, το καλύτερό τους, απλά θα είναι κατά τι λίγο ακόμα πιο δύσκολη η καθημερινότητα. Αλλά μην ανησυχούμε, θα αναπνέουμε».

  

Πηγή φωτογραφιών: Instagram

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164