Κρατερός Κατσούλης: “Χαίρομαι αν τρώει σφαλιάρα η αλαζονεία”!

Μπορεί να σταθεί επάξια πάνω στη θεατρική σκηνή, σε μουσικές, σατιρικές παραστάσεις, να βρεθεί μπροστά από τις κάμερες και της μικρής και της μεγάλης οθόνης συμμετέχοντας σε σίριαλ και ταινίες, ενώ φέτος μας αποδεικνύει πως το ‘χει και στον ρόλο του παρουσιαστή. Ο Κρατερός Κατσούλης μάς μιλάει για την πολυσχιδή δραστηριότητά του, αλλά και τη νέα τηλεοπτική του δουλειά στη σειρά του Αnt1 «Συμμαθητές», που βασίζεται σε ξένο format.
-Λοιπόν, φέτος τον χειμώνα επιστρέφεις στα… θρανία, στη νέα σειρά του Βασίλη Θωμόπουλου;
Ναι, και εγώ θα είμαι ο πιο καλός… συμμαθητής (γέλια). Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που αυτός ο χειμώνας με βρίσκει στον Αnt1 και σ’ αυτή τη δουλειά, γιατί έχουμε να κάνουμε με μια υπέροχη δουλειά, με μια υπέροχη κωμωδία, η οποία πιστεύω πως θα είναι η έκπληξη της χρονιάς.
-Ποιο είναι το βασικό της στόρι;
Η σειρά παρακολουθεί μια ομάδα φίλων – συμμαθητών στο πριν και στο μετά. Δηλαδή θα δούμε πώς ήταν η ζωή αυτών των παιδιών στο σχολείο και στη συνέχεια πόσο τους έχει ή δεν τους έχει αλλάξει ο χρόνος.
-Εσύ ποιον υποδύεσαι;
Τον Παύλο, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαριλένα, δηλαδή με τη Μαριάννα Τουμασάτου, και έχει έναν φοβερό και τρομερό πεθερό, τον Δημήτρη Μαυρόπουλο.
-Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, δεν σε θέλει ο… πεθερός σου;
Με σιχαίνεται (γέλια). Πιστεύει πως είμαι ο άσωτος υιός, ότι του έχω καταστρέψει το κορίτσι, που το παντρεύτηκα μόλις τέλειωσε το σχολείο. Εχω έναν πεθερό που δεν με αφήνει σε… χλωρό κλαρί.

-Ομως, ο Παύλος είναι καλό παιδί;
Ο Παύλος είναι καλός άνθρωπος, υπεραγαπά τη γυναίκα του και το παιδί του, μόνο που έχει ένα κακό. Είναι ο τύπος που λέμε ότι… παίζει το μάτι του (γέλια).
-Α, ένα ένα μου τα λες, μήπως έχει χίλια δίκια ο πεθερός σου;
Οχι, γιατί ο Παύλος μπορεί να στραβοκοιτάζει πού και πού, όμως δεν είναι πονηρός, δεν είναι ο άνθρωπος της απιστίας. Πραγματικά αγαπά τη γυναίκα του. Απλά, επειδή όλοι τον έχουν λίγο με τη συμπεριφορά τους κομματάκι στο περιθώριο, προσπαθεί κι αυτός να επιβεβαιωθεί και τα κάνει μαντάρα.
-Τι είναι αυτό που σε γοητεύει περισσότερο πάνω στον Παύλο;
Οτι είναι ένας φοβερά αστείος τύπος, ότι είναι ουσιαστικά ένας έφηβος κι ας έχει μεγαλώσει.
-Και οι «Συμμαθητές» του ποιοι είναι;
Ο Μάριος Αθανασίου, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η Φαίδρα Δρούκα, ο Μιχάλης Μαρίνος, η Νικολέττα Καρρά, πολύς και καλός κόσμος.
-Ο Παύλος Χαϊκάλης και η Χριστίνα Τσάφου τι ρόλο θα έχουν;
Θα υποδυθούν τους γονείς του Μάριου. Είμαστε φοβερή παρέα. Πιστεύω πως θα περάσει μαζί μας καλά ο κόσμος, γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο. Να κάνουμε μια σωστή δουλειά, μια δουλειά που να χαίρεται ο άλλος να τη βλέπει.
-Σου είχε λείψει η TV;
Είχα να κάνω τηλεόραση συμμετέχοντας σε κάποια σειρά από την εποχή του «L.A.P.D.» και η αλήθεια είναι πως μου είχε λείψει.

-Πάντως, είσαι… workaholic! Δουλεύεις ασταμάτητα.
Το παραδέχομαι, δουλεύω ασταμάτητα, αλλά δεν είμαι workaholic. Αν δεν περνούσαμε αυτά τα τόσο δύσκολα και περίεργα χρόνια και αν δεν ήθελα να μη λείπει τίποτα από την οικογένειά μου, δεν υπήρχε περίπτωση να δούλευα τόσο εντατικά, τόσο εξοντωτικά. Δουλεύω γιατί το έχω ανάγκη και εννοείται πως είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Είμαι ευγνώμων που σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές μπορώ να έχω προτάσεις και να εργάζομαι. Διαφορετικά, θα είχα κάνει ίσως τις μισές επιλογές.


-Στα δύσκολα δοκιμάζονται οι σχέσεις;
Στα δύσκολα σίγουρα, αλλά και στα πολύ εύκολα. Και αν οι σχέσεις που έχεις χτίσει δεν ήταν πάνω σε γερά θεμέλια, τότε έχεις πρόβλημα. Αν το κίνητρό σου για να είσαι με έναν άνθρωπο δεν είναι η αγάπη και μόνο η αγάπη, έχεις μεγάλο πρόβλημα.
-Μήπως μέρα με τη μέρα φεύγει ο έρωτας και μένει μόνο η αγάπη;
Η αγάπη είναι προϊόν ενός μεγάλου έρωτα, τρυφερότητας, σεβασμού, ειλικρίνειας, κατανόησης. Οχι, δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως ο έρωτας χάνεται στο πέρασμα του χρόνου. Απλώς παίρνει διάφορες μορφές και αλλάζει διαρκώς και ένταση, και δεν εννοώ ότι μειώνεται. Το μυστικό είναι πως, για να παραμείνει αλώβητη η αγάπη και αλώβητος ο έρωτας, πρέπει μέσα στο τρέξιμο και στο χάος της καθημερινότητας, να μη χαθείς με τον άνθρωπό σου.
-Ας έρθουμε και στο «Ε».
«Στα καλά καθούμενα», κάνατε με την Κατερίνα σου, με την Κατερίνα Καραβάτου την απόλυτη ανατροπή. Από ένα εντελώς νεοσύστατο κανάλι, να βρεθείτε στην κορυφή του πίνακα τηλεθέασης στη ζώνη αυτή… Ναι, κοίταξε κάτι πράγματα (γέλια). Η αλήθεια είναι πως είμαστε πολύ χαρούμενοι για όλη αυτή την επιτυχία και για όλα αυτά τα τεράστια κύματα αγάπης που έχουμε εισπράξει μέχρι τώρα από τον κόσμο.
-Ειλικρινά, όταν είπατε «ναι» στην πρόταση του «Ε», περιμένατε πως θα τα καταφέρνατε να τα πάτε τόσο καλά ή όλο αυτό είναι για σας μια μεγάλη έκπληξη;
Πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε να δημιουργήσουμε μια ωραία και ζεστή παρέα, όμως σαφέστατα και δεν πιστεύαμε πως θα σημειώναμε τόσο… ακαριαία επιτυχία. Οτι από την πρώτη κιόλας εκπομπή ο κόσμος θα μας ανοίξει τόσο πολύ την αγκαλιά του…
-Επιτέλους, καταφέρατε με την Κατερίνα να κάνετε μια εκπομπή μαζί…
Επιτέλους καταφέραμε με την Κατερίνα να κάνουμε μια εκπομπή μαζί έτσι ακριβώς όπως τη θέλαμε και τη φανταζόμασταν. Αυτή η εκπομπή είναι για μας πραγματικά χαρά, γιατί εκτός όλων των άλλων είναι και μια καλή αφορμή για να βρισκόμαστε περισσότερο…


-Με τόσο τρέξιμο, δύσκολο να συναντηθείτε την υπόλοιπη εβδομάδα;
Δεν φαντάζεσαι… Γι’ αυτό σου λέω, αυτή η εκπομπή μάς φέρνει πιο κοντά!
-Γιατί πιστεύεις ότι ο κόσμος σάς αγκάλιασε τόσο ζεστά;
Θα σου πω τι μας λένε στα εκατοντάδες μηνύματα που λαμβάνουμε μέσα από τα social media. Μας λένε ότι μαζί μας περνάνε καλά, ότι γελάνε, ότι τους φτιάχνουμε το κέφι, ότι έχουμε ωραία θέματα, και η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο (γέλια). Πιστεύω πως έχουμε καταφέρει όντως να δημιουργήσουμε μια αληθινά αγαπησιάρικη παρέα. Τόσο ο Δημήτρης Μακαλιάς όσο και η Ολγα Λαφαζάνη είναι δύο υπέροχα, ευγενικά παιδιά, γεμάτα χιούμορ και θετική ενέργεια και έτσι όλο αυτό έρχεται και δένει ιδανικά.

-Δηλαδή στην TV μπορεί να χωρέσει επιτυχημένα και η ευγένεια και η σεμνότητα…
Το γεγονός ότι και εγώ και η Κατερίνα είμαστε ευγενείς και άνθρωποι χαμηλών τόνων δεν είναι κάτι που γίνεται από επιλογή ή προμελετημένα. Αυτή είναι η φυσική μας κατάσταση, πώς να το πω… Ετσι είμαστε εμείς. Ετσι έχουμε μεγαλώσει, έτσι ζούμε, έτσι προσπαθούμε να μεγαλώσουμε και το παιδί μας. Το να είναι κανείς ιδιαίτερα προκλητικός ή εκκεντρικός στην τηλεόραση ποιον αφορά; Σε κανονικούς ανθρώπους δεν απευθυνόμαστε; Εμείς ανέκαθεν προσπαθούσαμε να κάνουμε τη δουλειά μας σε θετικό, ήρεμο κλίμα. Μακριά από μας οι αλαζονικές συμπεριφορές και η έπαρση!

-Πιστεύεις ότι οι τηλεθεατές μπορούν να αναγνωρίσουν τις ανειλικρινείς συμπεριφορές;
Εννοείται ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο και σε όλες τις μορφές τέχνης. Η καθαρότητα και η ειλικρίνεια δεν κρύβονται. Οταν υπάρχουν, λάμπουν σαν διαμάντια και ο κόσμος αυτό το αναγνωρίζει.
-Μετά τα είκοσι και πλέον χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης θεωρείς πως ο κόσμος δεν παραπλανάται και γυρίζει την πλάτη σε αλαζονικές συμπεριφορές;
Αν έχει έρθει η εποχή που ο κόσμος δίνει σφαλιάρα στο δήθεν, τάχα μου και στην αλαζονεία, πραγματικά χαίρομαι. Ομως, σου επαναλαμβάνω, όλα αυτά ποτέ δεν με ενδιέφεραν.

Πηγή: TV Εθνος


Read More

And More