Ριγκατόνι με pesto άγριου σκόρδου

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εκλεκτή γεύση με ήπιες νότες σκόρδου και επίγευση φιστικιού

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας και ⅔ φλ. ελαιόλαδο
  • 200 gr μπέικον ή πανσέτα
  • 2 ματσάκια άγρια σκόρδα
  • ⅓ φλ. φιστικά Αιγίνης
  • ½ φλ. παρμεζάνα
  • 350 gr ριγκατόνι
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τσιγάρισε το μπέικον ή την πανσέτα για 15 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το αλλαντικό από το τηγάνι και πρόσθεσε τους βολβούς των σκόρδων κομμένους σε φέτες, αλάτισέ τους και ψήσε για πέντε λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό “ζεμάτισε” το πράσινο σκέλος από τα κρεμμύδια για 10 δευτερόπλεπτα και έπειτα ριξ’ τα σε ένα μπολ με νερό και πάγο και διατήρησε το βραστό νερό.
  • Αφού τα στραγγίξεις καλά, ρίξε τα κλωνάρια των σκόρδων, τους τσιγαρισμένους βολβούς, τα μισά φιστίκια και το λάδι στο μπλέντερ και φτιάξε έναν πουρέ.
  • Πρόσθεσε στο μπλέντερ την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ακόμη λάδι αν χρειαστεί, ώστε το μείγμα να γίνει μια λεία pesto.
  • Επέστρεψε το νερό από τα σκόρδα στη φωτιά και βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και διατήρησε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την pesto με το μισό φλιτζάνι νερό και το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και το ψημένο αλλαντικό και πρόσθεσε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σέρβιρε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.

Tip


Read More

And More