Ξεσπά ο Τάσος Χαλκιάς για του ηθοποιούς με τους χιλιάδες followers και την Επίδαυρο

Τη νέα του συνέντευξη παραχώρησε ο Τάσος Χαλκιάς στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο Enjoy που κυκλοφορεί με την Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και για την Επίδαυρο, όπου και δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του με όσα ακούγονται για τους ηθοποιούς και την δυναμική τους στα social media.

Σήμερα για να πάει κανείς στην Επίδαυρο, τι πρέπει να έχει;

Τηλεοπτική αναγνωρισιμότητα, φίλους στο Instagram και να είναι μέλος στις παρέες κάποιων. Και είναι πολύ αστείο αυτό που συμβαίνει. Γιατί στη γενιά μου οι ηθοποιοί που θα έπαιζαν στην Επίδαυρο έπρεπε να ήταν απόφοιτοι από το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, τον ΘΟΚ και το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν ή του Σπύρου Ευαγγελάτου και να μην έχουν σχέση με την τηλεόραση.

Αλλά για την κατάντια του φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Με τι έμψυχο δυναμικό κατεβαίνεις στην Επίδαυρο καλλιτεχνικά για να εκπαιδεύσεις το κοινό; Τι βλακώδης άποψη είναι αυτή που λέει, ότι θα φέρεις στην Επίδαυρο κόσμο και θα κόψεις εισιτήρια εάν οι ηθοποιοί σου έχουν χιλιάδες ακόλουθους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης;

Γίνανε οι θεατές αρχαίου δράματος οπαδοί; Παιδαριώδες μου φαίνεται όλο αυτό. Μπορεί στην πολιτική το Tik Tok να έπιασε ανάμεσα σε πολιτικούς και ψηφοφόρους, αλλά στον Σοφοκλή, στον Ευριπίδη δεν νομίζω ότι θα φτουρήσει. Αυτά είναι ηλίθια πράγματα.

Read More

And More