Το ξέσπασμα της Μάρως Λύτρα για τον 17χρονo μακελάρη του Τέξας

Σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο λύκειο της Σάντα Φε, στο Τέξας των ΗΠΑ και συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο. Ο 17χρονος μακελάρης του Τέξας Δημήτριος Παγουρτζής (ελληνικής καταγωγής) μπήκε στη σχολική αίθουσα με όπλο και αφαίρεσε τη ζωή 10 ανθρώπους (8 μαθητές και 2 καθηγητές). Και για μια ακόμη φορά το ζήτημα της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής στην Αμερική διχάζει τους πολίτες.

Ανάμεσά τους και η Μάρω Λύτρα που ζει μόνιμα πια στον Καναδά και ξέσπασε μετά το μακελειό στο Τέξας. Η γνωστή τραγουδίστρια ασκεί δριμύτατη κριτική στους γονείς του 17χρονου που δεν θορυβήθηκαν με τα μηνύματα του γιου τους στα social media, όπου πόζαρε με μια μπλούζα που έγραφε ότι “του αρέσει να σκοτώνει”, αλλά και με την αγάπη του γιου τους για τα όπλα.

“Ποιος νοιάζεται αν είναι Έλληνας. Τι μας νοιάζει τι κάνουν οι γονείς, όταν φορούσε αυτήν την μπλούζα. Ανεύθυνοι, κακομαθημένοι αυτουργοί. Και γονείς που νομίζουν ότι τα παιδιά τους είναι τέλεια. Και αγνοούν τα κουδουνάκια του κινδύνου γιατί τους είναι δυσάρεστα. Δεν νοιώθω άσχημα για τους γονείς, δεν νιώθω. Δεν είδαν τα ρούχα του παιδιού τους, δεν μπήκαν ποτέ στο δωμάτιό του, δεν ήταν σύμφωνοι με τη χρήση όπλων; Άνθρωποι τα παιδιά σας είναι δικό σας δημιούργημα. Και μην λέτε πως κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Αν κάθε παιδί στα σπίτια σας είναι διαφορετικό, μεγαλώστε το σωστά, ώστε να γίνει ένα σωστός και συνετός πολίτης. Και αν το παιδί σας κάνει κάτι που είναι λάθος, ζητήστε βοήθεια και αναφέρετε το περιστατικό.

Τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εκεί και μαντέψτε: τα παιδιά σας δεν είναι τέλεια. Δείτε τα και δείτε πως δημιουργήσατε τέρατα. Λυπάμαι πολύ για τις χαμένες ψυχές, που βαραίνουν τους δυο ανεύθυνους που μεγάλωσαν αυτό το τέρας, ή κάθε άλλο τέρας πριν από αυτόν που έκανε το ίδιο.

Βάλτε κανόνες στα παιδιά σας και ευαισθητοποιήστε τα. Διδάξτε τους ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Μην τα εισάγετε στη βία και τα όπλα. Αυτά τα παιδιά νομίζουν ότι μπορούν να ξεφύγουν από όλο αυτό. Μαμά, μπαμπά, παππού, γιαγιά. Πάρτε τώρα το μικρό πολύτιμο γιο σας που δεν μπορεί να κάνει κακό. Αλλά τι θα πείτε στις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους;”, έγραψε χαρακτηριστικά.

 

Read More

And More