Η κυρία «Kosta Boda» στην Tatiana Live: Τα «χρυσά χρόνια» και η αναπάντεχη πτώχευση - Video

Η κυρία «Kosta Boda» στην Tatiana Live: Τα «χρυσά χρόνια» και η αναπάντεχη πτώχευση – Video | tlife.gr

Το ιστορικό κτίριο του «Kosta Boda» κοσμούσε τη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρήστου Λαδά. Η χρήση του πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι να φτάσει στα χέρια της οικογένειας Αγγελονίδη. Το 1981, η οικογένεια ανακαίνισε το κτίριο και δημιουργήθηκε το κόσμημα που όλοι γνωρίζαμε τα τελευταία 30 χρόνια. Το εμβληματικό κτίριο στέγαζε το στρατηγείο της επιχείρησης Kost Boda. Στην πραγματικότητα την αντιπροσωπεία της σουηδικής εταιρείας στην Ελλάδα.

Το νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της Αθήνας ήταν ένα σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Τον Φεβρουάριο του 2012 (δύο χρόνια μετά την πυρκαγιά στην τράπεζα Marfin) ξέσπασαν ξανά καταστροφικά επεισόδια, τα οποία είχαν ως συνέπεια να καταστραφεί ολοσχερώς το κατάστημα. Τα εμπορεύματα, οι υποδομές και οι κόποι μιας ζωής κάηκαν. Η ζημιά ήταν μη αναστρέψιμη, η επιχείρηση πήρε την κάτω βόλτα και τελικά οδηγήθηκε σε πτώχευση.

Η Χριστιάνα Αγγελονίδη, κόρη του Παναγιώτη και της Αφροδίτης Αγγελονίδη και ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία τα τελευταία χρόνια, βρέθηκε στην εκπομπή Tatiana Live και μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για το πώς η οικογένειά της κατέβηκε από την Τρίπολη στην Αθήνα, για τα «χρυσά χρόνια» της Kosta Boda, για την θλιβερή βραδιά του 2012 αλλά και για την αναπάντεχη πτώχευση.

Δες όλα όσα είπε στην Tatiana Live:

Να θυμίσουμε, μάλιστα, πως η εν λόγω εταιρεία ζητάει σήμερα αποζημίωση 4,8 εκατ. ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο για την αδράνεια και την απουσία των αρμοδίων οργάνων του, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ολική καταστροφή που, όπως υποστηρίζεται, οδήγησε την εταιρεία σε πτώχευση.

Η αποζημίωση που θα επιδικάσει το δικαστήριο, όπως ανέφερε η εταιρεία, θα διατεθεί για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων, που μετά την πυρκαγιά έμειναν χωρίς δουλειά και δεν πήραν τις νόμιμες αποζημιώσεις τους, αφού η εταιρεία καταστράφηκε, αλλά και για καλυφθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο και το ΙΚΑ.

READ more