Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενοχλημένος με τον Βρετανό Πρωθυπουργό – Ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή τους

Τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συνάντηση που θα είχε αύριο Τρίτη 28/11 ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βρετανό Πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ στο Λονδίνο, γεγονός που φαίνεται πως προκαλεί μείζον διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις Ελλάδας – Βρετανίας.

Λίγη ώρα νωρίτερα, εκπρόσωπος του Ρίσι Σούνακ δήλωνε στους δημοσιογράφους: «Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, και αποκτήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής. Ο νόμος του Βρετανικού Μουσείου απαγορεύει την αφαίρεση αντικειμένων από τη συλλογή του μουσείου. Δεν σχεδιάζουμε να αλλάξουμε το νόμο».

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση. Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεων του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων» γράφει στην ανακοίνωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)

 

Read More

And More