Κυριάκος Μητσοτάκης: Συζήτησε με θύμα έμφυλης βίας – «Σήμερα σπάμε μαζί τη σιωπή»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση με ένα θύμα έμφυλης βίας.

Το θύμα έμφυλης βίας περιέγραψε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την κακοποίηση από τον σύζυγό της για χρόνια λέγοντας πώς όλο το οικογενειακό περιβάλλον, το δικό της και του συζύγου της, έριχνε την ευθύνη σε εκείνη, γιατί, όπως λέει, «κάτι κάνω και φτάνω να τον εξωθώ έξω απ’ τα όριά του», «δεν ήξερα να φέρομαι, να έχω τον άντρα μου ήρεμο, ευτυχισμένο, να προλαβαίνω να κάνω τα πάντα τέλεια ούτως ώστε να μην υπάρχει ένταση μέσα στην οικογένεια».

Το βίντεο έχει αναρτηθεί με τίτλο «Σήμερα σπάμε όλοι μαζί τη σιωπή».

«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν γυναίκες που θα δουν αυτό το οποίο κάνουμε μαζί και θα πάρουν το θάρρος να μιλήσουν. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ταύτιση με άλλους ανθρώπους που έχουν περάσει από την ίδια διαδικασία -όσες φορές κι αν μιλήσουμε εμείς για την ιστορία μας, για το Panic Button, για τα συμβουλευτικά κέντρα, για το 15900-, κάποιες γυναίκες θα το δουν αυτό. Και κάποιοι άντρες θα το δουν. Κάποιοι φίλοι θα το δουν. Κάποιοι συγγενείς θα το δουν. Και θα πούν: «Εδώ γίνεται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Read More

And More