Κυριάκος Μητσοτάκης: Το life story του μεγάλου νικητή των εκλογών! Φωτογραφίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι από το μεσημέρι της Δευτέρας, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας με το κόμμα του, τη Ν.Δ να κερδίζει τις εκλογές! Οι ψηφοφόροι έκαναν στον Κυριάκο Μητσοτάκη το πιο όμορφο δώρο που έχει πάρει ποτέ στη γιορτή του! Τη μεγάλη νίκη! Όπως είναι γνωστό, o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια πολιτική οικογένεια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968.

Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παιδική ηλικία σε χειραψία του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”.

Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε πρόσφατα για τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου

“Ο πατέρας μου ήταν ένας εξαιρετικός πατέρας με την απόσταση μισού αιώνα ηλικιακής διαφοράς, γιατί με έκανε στα πενήντα του. Και βέβαια με τη σκληρή πραγματικότητα ότι όταν εγώ μεγάλωνα ήταν ήδη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και διεκδικούσε την Πρωθυπουργία. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκεται η Δάφνη σήμερα. Δεν πέρασα πολύ χρόνο με τον πατέρα μου μεγαλώνοντας. Και αυτό ήταν πάντα ένα μικρό παράπονο. Χτίσαμε, όμως, συν τω χρόνω, μια καταπληκτική θέση. Και πιστεύω ότι και αυτός με είδε εκεί που ήθελε να με δει και εγώ του είπα αυτά που ήθελα να του πω. Βεβαίως και μιλούσα στον πατέρα μου δύο και τρεις φορές την ημέρα, όχι κατ’ ανάγκη για πολιτικά, περί ανέμων και υδάτων και περάσαμε πάρα πολύ καιρό μαζί. Πολλές φορές σκέφτομαι και τώρα τι θα μου έλεγε. Στο ερώτημα τι θα μου έλεγε ο πατέρας μου, σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα ξέρω την απάντηση. Άρα, νομίζω ότι από αυτής της πλευράς αυτά που ήταν να μου δώσει, μου τα έχει δώσει»

Η γνωριμία και ο έρωτας  με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Η Μαρέβα με τον Κυριάκο Mητσοτάκη συναντήθηκαν και γνωρίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν και οι δυο τους έκαναν μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard. Μάλιστα η γνωριμία τους έγινε από τις πρώτες κιόλας μέρες στο πανεπιστήμιο. Όπως ο Κυριάκος, έτσι και η πολωνικής καταγωγής Μαρέβα -αλλά και με ρίζες και στη Χίο και την Αίγυπτο- είχε περάσει από την αφρόκρεμα των Πανεπιστημίων της Ivy League, με τελευταίο σταθμό το Harvard και τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων. Ένα περιβάλλον άγνωστο ακόμα σε εκείνη, οικείο όμως σε εκείνον αφού είχε ήδη προηγηθεί στο ίδιο πανεπιστήμιο το πρώτο του πτυχίο. Και κάπως έτσι γίνεται ο «οδηγός» της και την εισάγει στα μυστικά του πανεπιστημίου. Από καλός της φίλος, γίνεται σύντροφός της και μαζί περνούν τα δύσκολα και τα εύκολα στα χρόνια του Harvard και της φοιτητικής ζωής στην Αμερική.

Αφού αποφοίτησαν και οι δυο, υπήρξαν υψηλά οικονομικά στελέχη. Η Μαρέβα στο παράρτημα της Deutsche Bank στην Αθήνα στον τομέα του private banking και ο Κυριάκος ως σύμβουλος στη Mckinsey στο Λονδίνο και αργότερα στην Alpha Bank. Λίγο μετά έρχεται η πρώτη εγκυμοσύνη της Μαρέβα. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα, με την εντυπωσιακή Μαρέβα να φορά νυφικό του οίκου Φαλιάκος και τον Κυριάκο να είναι πανευτυχής στο πλευρό της. Η πρώτη κόρη τους Σοφία γεννιέται λίγους μήνες μετά, ενώ ακολουθούν ο Κωνσταντίνος και η Δάφνη.

Ο γάμος του περνάει κρίση και για πέντε χρόνια είναι σε διάσταση. Έρχονται όμως ξανά κοντά και πλέον είναι καλύτερα μαζί, από ποτέ!

Στην συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε σε ερώτηση αν είναι τα παιδιά τους έπαιξαν ρόλο για να είναι πάλι μαζί εκείνος και η σύζυγός του: «Δεν είναι τα παιδιά, όσο και αν ακούγεται παράξενο αυτό. Δεν νομίζω ότι πρέπει, ότι αξίζει τον κόπο, να κρατιέται μία σχέση ζωντανή για τα παιδιά. Είναι εις βάρος των παιδιών. Νομίζω ότι υπήρχε πάντα μία μεγάλη αγάπη και ένας αμοιβαίος θαυμασμός. Βρεθήκαμε σε μία δύσκολη συγκυρία στην αρχή της πολιτικής μου καριέρας, με πιέσεις τις οποίες και οι δύο δεν μπορούσαμε να διαχειριστούμε. Δεν είπαμε ποτέ ο ένας βαριές κουβέντες για τον άλλον. Βάλαμε πάντα τα παιδιά σε πρώτη μοίρα. Κάναμε τη ζωή μας για αρκετά χρόνια. Αλλά αν μπορώ ταπεινά να δώσω μία συμβουλή: Οι Αγγλοσάξονες έχουν μία φράση που λέει ότι “Το γκαζόν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη μεριά του φράχτη”. Δεν είναι. Δηλαδή πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε το καλύτερο και το καλύτερο είναι εδώ».

Read More

And More